Nedjelja, 03 Rujan 2017 18:53

Prelazni pehar od Virovitičana preuzeli lovci strijelci Osječani

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. KUP SLAVONIJE I BARANJE U LOVAČKOM STRELJAŠTVU -

BZENICA / DONJI EMOVCI - Unatoč kiši koja je padala cijelo nedjeljno dopodne održan je 3. Kup Slavonije i Baranje u lovnom streljaštvu na jedinstvenom lovačkom strelištu u Bzenici. Natjecale su se ekipe pet slavonskih županija, a Požeško-slavonska županija je imala dvije ekipe. Lovački savez Požeško-slavonske županije je domaćin jer trenutno ima najbolje uređeno strelište u cijeloj Hrvatskoj, na kojemu se može natjecati u svim kategorijama, pa čak i svjetska i olimpijska natjecanja. Po šest natjecatelja uz voditelja natjecalo se u gađanju letećih meta u lovačkom trapu i lovačkom parkuru te na pokretne i nepokretne mete s puškama s užljebljenim cijevima. Natjecanje je otvorio predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, general u mirovini Đuro Dečak.

IMG 4107- Ovo je jedinstveno natjecanje koje je započelo na inicijativu Lovačkih saveza Slavonije i Baranje, a naša želja je od slijedeće godine uvedemo i jedinstvenu Slavonsku ligu u lovnom streljaštvu. Poticaj za to natjecanje daje nam i HLS i predsjednik Dečak, koje će i financijski pomoći, jer ovo je još jedan iskorak u lovstvu, posebno u tom natjecateljskom dijelu, jer u lovnom streljaštvu koje je i olimpijska disciplina Hrvatska ima uspjeha, koji treba širiti. Očekujem da to podrža svi oni koji se bave lovačkim streljaštvom - istakao je Zdravko Vujnović, predsjednik LS Požeško-slavonske županije, koji je pozvao da se lovci koji žele prijave i za obučavanje za lovačke sudce u lovnom streljaštvu, jer su već sada deficitarni.

Za pojedinačne pobjednike i ekipe upriličena je svečana dodjela pehara u Krčmi Zlatni lug u Donjim Emovcima, koje su uručivali predsjednici Lovačkih saveza Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije te predsjednik HLS Đuro Dečak. Pojedinačno su najbolji strijelci bili: 1. mjesto Zvonimir Pavošević iz Osječko-baranjske županije s 92 pogotka, 2. mjesto Mario Arnold iz Osječko-baranjske s 87, 3. mjesto Ivica Ilijačić iz Brodsko-posavske s 86, 4. mjesto Karlo Živić iz Brodsko-posavske s 86, 5. mjesto Ivica Jakšić iz Osječko-baranjske s 85 i 6. mjesto Marin Vedriš iz Virovitičko-podravske s 85 pogodaka.

U ekipnom dijelu najbolji su bili lovci Osječko-baranjske županije s 420 pogodaka, pa su osim pehara za 1. mjesto preuzeli i veliki prijelazni pehar iz ruku Virovitičko-podravskih lovaca. 2. mjesto zauzeli su Brodsko-posavska županija s 418 pogodaka, 3. mjesto Virovitičko-podravska županija s 409 pogodaka, 4. mjesto Požeško-slavonska županija 1. ekipa s 406 pogodaka, 5. mjesto Vukovarsko-srijemska županija s 371 pogotkom i 6. mjesto 2. ekipa požeško-slavonska. Predsjednik Dečak najavio je dogodine 4. Kup koji će se održati ponovno u Bzenici. Slijedeći vikend u tri dana održava se Državno prvenstvo u lovnom streljaštvu na kojemu će sudjelovati 18 županija i Međudržavno natjecanja lovaca strijelaca Slovenije i Hrvatske.

Tekst/foto: Vladimir Protić