Subota, 02 Rujan 2017 11:00

Festival popularne glazbe donio 18 novih skladbi zabavnog izričaja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

6. DAN SEDMODNEVNOG AUREA FESTA POŽEGA 2017.

POŽEGA – Šesti dan sedmodnevnog Aurea festa ove godine na velikoj pozornici pod nazivom festival popularne glazbe donio je 18 novih skladbi zabavnog izričaja. Samom festivalu prethodio je mini koncert na kojemu su popularne i atraktivne Učiteljice promovirale svoj novi album pod nazivom Luda kuća. U predstavljanju im je pomogao i Jasmin Stavros koji je prvi počeo pjevati zajedno s Učiteljicama , kasnije i Severina, no ovaj put pjesma je izvedena bez nje. Svoj novi video spot za pjesmu s festivala „Sve je moguće“promovirali su i tamburaši TS Kas iz Osijeka. Jasmin Stavros je predstavio novu skladbu „Oči“ koju pjeva na ovogodišnjem festivalu, a Stela Paradžik također svoju novu pjesmu, „Kasno je“.

Na festivalskoj večeri koju je snimao i HTV, te emitirao iste večeri, nastupili su Vigor - s pjesmom Marija, Mejaši - Otključaj mi vrata, Učiteljice - Na prstima, Igor Delač - maja, Jasmin Stavros - Oči, TS Gazde - Nikad više ti i ja, domaći TS Posegana - U zagrljaju tvom, Ljubičanstveni i Boris Ćiro Gašparac - Ljubljena moja, Akvarel - Ti & ja, Noa - Ti si ta, Fluentes - Pusti da ljubav nosi me, Stela Paradžik - Kasno je, TS Kas - Sve je moguće, TS Arteški bunar - Luca, Crno na bijelo - Vjetar sjećanja, Juraj Galina - Zlatne tambure, Dominik Blaževac - Kišobran za dvoje, Matej Podgorščak - Iluzija. Sve izvođače je pratio festivalski orkestar pod ravnanjemZvjezdana Marjanovića Zvekija, koji je sastavljen od najboljih instrumentalista hrvatske estrade i šest tamburaša.
Preko cijelog dana djeluje Vino-grad na kojemu se nude najkvalitetnija vina Požeštine, domaći suhomesnati proizvodi OPG-a i vinogradarski ćevap, te ostala stara autohtona jela Muzeja u loncu. U ponudi su suveniri, zlatovezi, narodne nošnje, med i medni proizvodi, sirevi, rakije i likeri, pekmezi, sok od aronije i drvene igračke i pletena košaraška roba.