Petak, 01 Rujan 2017 18:34

Najbolji fiš skuhao Josip Antolović iz Beravaca

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

23. POŽEŠKA FIŠIJADA NAJVEĆA GASTORO MANIFESTACIJA POŽEŠTINE -

POŽEGA – Kao popratna manifestacija požeškog Aurea festa i ove godine po 23. puta održana je Požeška Fišijada, koja je bila i zadržala status najveće gastro manifestacije Požeštine. Ove godine natjecalo se 59 majstora fiša. Osim natjecanja Požežanima i njihovim gostima bila je na usluzi i velika ugostiteljska ponuda specijaliteta od ribe, najviše traženog šarana u rašljama, prženog šarana, ostalih vrsta ribe te naravno fiš paprikaša. U velikim šatorima požeški ugostitelji nudili su sva riblja jela te tamburašku glazbu, a na glavnoj pozornici sve ih je zabavljao Libreto Banda. Fiš majstore ali i brojne Požežanke i Požežane koji došli uživati u gastro ponudi prigodnim riječima pozdravio je gradonačelnik Darko Puljašić koji je manifestaciju proglasio otvorenom.

- Drago mi je što se okupio tako veliki broj natjecatelja na 23. Fišijadi u Požegi, jer ovo je tradicija koja treba živjeti i na kojoj vrijedno radimo. Slavonija i Baranja je ovdje kako bi pokazali da mi imamo još nešto za ponuditi, osim mesnih specijaliteta od svinjetine, a to je pravi slavonski fiš. Neka najbolji majstor i najukusniji fiš pobjedi. - rekao je gradonačelnik Puljašić.

Svi natjecatelji dobili su 4 kilograma ribe, osigurana su im drva, voda i uređeno natjecateljsko mjesto, a oni su osim kotlića trebali donijeti sa sobom začine i što je najvažnije tajnu kuhanja najboljeg fiš paprikaša. Najbolji fiš skuhao je Josip Antolović iz Beravaca, Ivica Pandurević iz Velike Kopanice osvojio je drugo, a Mario Matijević iz Požege treće mjesto.