Nedjelja, 27 Kolovoz 2017 11:50

Na najboljem hrvatskom lovačkom strelištu u Bzenici 19 ekipa lovačkih društava

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

LOVAČKI SAVEZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE ORGANIZIRAO NATJECANJE U LOVNOM STRELJAŠTVU U TRI KATEGORIJE -

BZENICA – Lovački savez Požeško-slavonske županije organizirao je natjecanje lovačkih društava, ukupno 19 ekipa, oko 120 lovaca strijelaca u lovnom streljaštvu. Na ovom jedinstvenom, najboljem i najkompletnijem strelištu u Hrvatskoj, organiziraju se već niz godina, osim županijskih, regionalna natjecanja te državna natjecanja u lovnom streljaštvu svih 20 hrvatskih županija. Strelište u Bzenici, jedino je opremljeno svim potrebnim spravama i odvojenim strelištima za natjecanje u sve tri kategorije lovačkog streljaštva, lovačkom trapu, lovačkom parkuru i gađanje s užljebljenim cijevima, karabinima, na pomične i nepomične mete.

Svoju zahvalnost HLS, i Požeško-slavonskoj županiji koji su pomogli da se uredi ovo jedinstveno strelište izrekao je Zdravko Vujnović, predsjednik LS PSŽ. – Kako nitko ovog trena u Hrvatskoj ne može organizirati potpuno lovačko natjecanje, već niz godina ovdje u Bzenici organizira se i KUP Slavonije i Baranje u lovnom streljaštvu, ali i Državno natjecanje. Niti u skoroj budućnosti nitko nije spreman za ovako velike investicije, a moram reći da naš Lovački savez PSŽ ima najbrojnije ekipe za lovačko streljaštvo u postotku na ukupno članstvo lovaca. Mi smo jedan od najmanjih saveza, ali mogu slobodno reći i najorganiziraniji lovački savez.

Natjecanje je otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je sada u drugom mandatu župana, a davao je punu potporu županije upravo u razvoju ovog strelišta i posebno u razvoju lovačkog turizma na području županije. - Mi smo spremni i dalje pomagati razvoj lovstva, razvoj uvjeta za još bolje lovačko streljaštvo, pomagati vama u izradi lovno gospodarskih osnova i svemu, jer ste vi to zavrijedili i dokazali nizom godina upravljajući svojim lovištima, lovačkim domovima, pažnjom dobrog gospodara. Dvostruko smo povećali broj smještajnih kapaciteta u vašim lovačkim domovima, a poticat ćemo sve koji žele urediti svoje domove, otvoriti novi broj kreveta, jer naš prioritet će biti razvoj lovačkog turizma. Na području županije vi ste najbolje organizirane udruge i postajete motor u razvoju našeg turizma, a sve vaše objekte pripremit ćemo i staviti u funkciju turizma, zajedno s našim cikloturizmom za koji smo pripremili u 45 ruta preko 600 km staza. Sada ih predstavljamo na Špancir fest u Varaždinu, Zagrebu i ovih dana u Njemačkoj. Mi moramo pružiti sve više turističkih sadržaja našim posjetiteljima, a nemojmo zaboraviti da samo sami možemo riješiti svoje probleme. Evo ovim novim kanalima i propustima riješili smo opasnost od plavljenja strelišta bijučnim vodama, a asfaltirat ćemo i ove puteve oko strelišta da nam ova prašina ne uništava streljačke strojeve za izbacivanje letećih meta – obećao je župan Tomašević.

Nakon cjelodnevnog natjecanja i raspucavanja koja su obvezna kod jednakog broja pogodaka, najbolji pojedinac je Dario Devčić iz LD Jelen Požega sa 54 pogotka, drugi je Ivica Pospišil iz LD Slavonac Kutjevo s 50 pogodaka, a treće mjesto zauzeo je Ante Vitalija iz LD Jelen Požega s 49 pogodaka.

Ekipno su najbolji, ekipu sačinjava 6 lovaca strijelaca i voditelj ekipe, lovci strijelci LD Jelen Požega s 226 pogodaka, drugi su LD Vidra Čaglin s 218 pogodaka a treće mjesto zauzeli su LD Slavuj Gaj s 192 pogotka.

Natjecanja u lovačkom streljaštvu nastavljaju se i slijedeća dva vikenda, kada je u Bzenici na rasporedu Kup Slavonije i Baranje, gdje učestvuju svi lovci strijelci iz pet slavonskih županija. To će ujedno za slavonske lovce biti uvod i odlična priprema za Državno natjecanje lovaca strijelaca tjedan kasnije, 9. rujna.

Tekst/foto: Vladimir Protić