Subota, 26 Kolovoz 2017 14:02

Tradiciju radničkih sportskih igara njeguju još djelatnici Kutjeva dd, uz kutjevačke delicije

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

JUBILARNE 20. RADNIČKE SPORTSKE IGRE KUTJEVA D.D. U OVČARAMA –

OVČARE – Jako dugu tradiciju, još iz bivše države, brojnih radničkih sportskih igara koje su bilježile sve naše velike tvrtke, koja je uglavnom zastala za vrijeme Domovinskog rata, neke tvrtke su naslavile i u slobodnoj i nezavisnoj Republici Hrvatskoj. Tradiciju su između ostalih, no rijetkih, obnovili i djelatnici i Sindikat Kutjeva d.d. Oni su ove godine, po jubilarni 20. Puta održali svoje Radničke sportske igre na sportskim terenima u Ovčarama. Uz djelatnike svih Radnih jedinica Kutjeva d.d., sudjelovalče su i tvrtke kćeri, ali i prehrambene tvrtke iz Iloka,

Iločki podrumi i Belja d.d. koje su članice Sindikata radnika u proizvodnji hrane i pića.
Uz naše djelatnike, ove godine imamo i nekoliko ekipa, tvrtki s kojima smo povezani članstvom u sindikatu, ali i ekipe naše tvrtke kćeri Đakovačka vina. Ukupno je oko 450 sudionika, a osim sportskih susreta najvažnija su druženja, zabava uz tamburaškuu glazbu i naše kutjevačke specijalitete, odojke i june na ražnju. Ove godine uz 18 odojaka imamo i june koje je očišćeno na ražnju težilo 350 kg. Njega je kao i niz godina, još jučer počeo peći na ražnju naš poznati majstor Cerovac, da bi bilo gotovo danas u podne za ručak. Naš glavni sponzor je Kutjevo d.d. koje nam je osiguralo hranu i vino, a naš vlasnik Enver Moralić, koji nas je obišao i ove godine donator je posebnog specijaliteta, mladog juneta za ražanj – istakao je tajnik sindikata Željko Jurić.

- Puno ovo znači našim radnicima, kada bar jedan dan u godini ne moraju razmišljati o plaći, veličini plaće i njenoj redovitosti, sigurnosti radnog mjesta, nego se mogu zabaviti, malo ispuhati kroz sportska natjecanja i počastiti – kaže predsjednik sindikata Vinko Jušić.
Na sportskim igrama natjecalo se u pet sportova, mali nogomet, odbojka, kuglanje, pikado i bela, a u tri kategorije natjecale su se i žene. Najbolji su dobili pehare i priznanja.