Subota, 26 Kolovoz 2017 13:51

Međunarodni Oldtimer rally Našice- Vinarija Enjingi- Glavica Požega

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

HRNJEVAC – Oldtimer klub Našice organizator je Međunarodnog Oldtimer rallya koji je startao u Našicama, odmor stanku imao u Vinariji Enjingi u Hrnjevcu, upoznavanje s podrumom i ekološkim vinima Ive Enjingija, a završio je na Autodromu Glavica u Požegi povodom dvodnevne Međunarodne moto utrke.

- Naš klub organizira već tradicionalno ovakve susrete Oldtimer vozila, a danas je na ovom rallyu bilo četrdesetak starih automobila i nekoliko motocikala i motora. Sudionici su iz Slovačke, desetak vozila, iz Vojvodine, Sombor i Subotica, iz Austrije, BiH, te iz Hrvatske od Rijeke, Opatije, Samobora do Slavonaca. Start je bio u Našicama, kod nas domaćina, preko Krndije s stankom ovdje kod našeg velikog prijatelja Ive Enjingija, gdje ćemo odmoriti i okrijepiti se njegovim kvalitetnim vinima, a nastavljamo do
Autodroma Glavica, gdje ćemo prikazati naša vozila sudionicima i posjetiteljima međunarodne Moto utrke – istakao je Franjo Hofer, predsjednik Oldtimer kluba Našice.

Uz vozila stara 50-tak godina, šezdesetak, najstarije vozilo bilo je iz 1944. godine koje je privlačilo poseban interes, ne samo zbog vozila, nego i posade koja je bila obučena u retro stilu pedesetih godina. – Ovo je odlično očuvan i uređen Citroen trakcion DL cabriolet iz 1944. Godine. Nema još puno takvih modela, desetak u svijetu – kaže Dalibor Buble iz Slovačke. Citroen je vozila Eva Bublova, obučena u stilu gospođe iz vremena svjetskog rata, tadašnje visoke mode.

Ivo Enjingi je predstavio svoju vinariju, ali i povijest, kada mu se obitelj krajem 19. Stoljeća doselila u ove krajeve, otac mađarskog porijekla od Balatona, a majka slovačkog porijekla. Svi sudionici nakon obilaska vinskog podruma kušali su ponajbolja vina, a posebno kupaže Venje koje su postale svjetskog glasa nakon osvajanja niza prestižnih međunarodnih nagrada od Londona do Pariza.