Ponedjeljak, 21 Kolovoz 2017 18:37

24 Operativca i 5 vozila idu pomoći kolegama u Dalmaciju

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEGA - Temeljem izvanredne zapovjedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH, županije istočne Hrvatske danas su na izvanrednu dislokaciju na područje Benkovca poslale 24 operativna vatrogasca i 5 vozila. To će biti velika pomoć iscrpljenim vatrogascima koji se bore s vatrenim stihijama na području oko Benkovca.

Županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin je temeljem zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika izdao zapovijed kojom se na teren upućuju po dva operativna vatrogasca iz DVD-a Jakšić, Kaptol, Požega, Pleternica, Kutjevo i Velika te po tri vatrogasna operativca iz DVD-a Pakrac i JVP Grada Požege i pet operativaca iz DVD-a Lipik. Jedan operativac JVP Grada Požege koji se već nalazi na dislokaciji u Dalmaciji priključit će se svojim kolegama iz Požeško-slavonske županije u Benkovcu, tako da će biti angažirana četiri operativca iz JVP Požege.

Naši vatrogasci okupili su se u DVD Požega i JVP Grada Požega gdje je županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin napravio smotru pripadnika i vozila, a zamjenik župana Vedran Neferović zaželio im je sretan put, oprez u gašenju požara i sretan povratak kući.

Tekst/foto: Vanja Protić