Ponedjeljak, 21 Kolovoz 2017 09:24

Glinene golubove u disciplini trap gađalo 12 ekipa lovačkih društava

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

LOVAČKO DRUŠTVO „SLAVONAC“ KUTJEVO ORGANIZIRALO 7. KUP U STRELJAŠTVU POVODOM DANA GRADA KUTJEVA -

MITROVAC – Lovci Lovačkog društva „Slavonac“ iz Kutjeva po 7. puta organizirali su Kup u lovnom streljaštvu, na svom strelištu iznad naselja Mitrovac. Za ovu priliku lovci Slavonca uredili su svoje strelište i nabavili novi stroj za izbacivanje glinenih golubova. Ove godine u disciplini trap natjecalo se 12 ekipa lovačkih društava s područja tri susjedne županije, iz Orahovice i Špišić Bukovice, ekipa iz Rešetara i 9 društava s područja Požeško-slavonske županije. Iako je od ranog jutra i za vrijeme natjecanja padala kiša, lovci nisu odustali i natjecanje je provedeno do kraja. Na otvorenju Kup-a u streljaštvu IMG 3170nazočili su gosti, predsjednik Lovačkog saveza PSŽ Zdravko Vujnović, kutjevački gradonačelnik Josip Budimir i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je natjecanje i svečano otvorio.

- Lovci su najviše napravili u razvoju turizma na našem području, lovnog turizma i u tom pravcu Požeško-slavonska županija dat će još veću potporu. Do sada smo pomagali sva lovačka društva koja su uređivala i proširivala svoje smještajne kapacitete. Ove godine svim lovačkim udrugama koji svojim lovištima dobro gospodare produžili smo koncesije na slijedećih deset godina za njihova lovišta, a financirat ćemo i izradu novih lovno-gospodarskih osnova za njihova lovišta. Lovci su odlično organizirana društva i jedan od najboljih lovačkih saveza županije, stoga je naša podrška potpuna – istakao je župan Tomašević, koji je i sam lovac i uključen u lovačke aktivnosti.

Predsjednik LS PSŽ Zdravko Vujnović najavio je nova natjecanja lovaca u lovnom streljaštvu na najuređenijem objektu za natjecanja u streljaštvu u Europi, ono u Bzenici, koja će održavati nekoliko tjedana, sve do državnog natjecanja.

 IMG 3158Predsjednik Slavonca, Ivica Popišil, i lovnik, Silvio Čvarak, podijelili su ekipama potrebnu municiju i pojasnio pravila natjecanja. Svaki pojedinac od 6 članova ekipe pucao je u dvije serije po deset hitaca na leteću metu. Zbraja se rezultat od 5 najboljih takmičara. Ukoliko ima izjednačenih ekipa ili pojedinaca uvijek se ide na dodatno raspucavanje.

Na kraju natjecanja najbolji su se pokazali strijelci LD „Fazana“ iz Špišić Bukovice, lovna grupa Bušetina sa 40 pogodaka, drugi su ekipa domaćina LD „Slavonca“ iz Kutjeva sa 39 pogodaka, dok su trećeplasirani LD „Gostinac“ iz Rešetara.

Kod pojedinaca prvoplasirani je Ivica Pospišil, drugi je Željko Starčević iz LD „Slavonac“ Kutjevo, sa po 10 pogodaka, treći je Majkl Brnas, LD „Fazan“ Špišić Bukovica, četvrti Tomislav Rohaček LD Strijela, Bektež, peti Petar Bošnjak LD Dilj, Buk svi sa po 9 pogodaka. Rezultati, gotovo maksimalnog broja bodova pokazuju da su lovci strijelci odlično uvježbani i oštrog oka i mirne ruke.

Nagrade za fair play osvojili su Igor Vrbančić i Tomislav Brnas oba LD Fazan, Špišić Bukovica i Ante Vitalia, LD Jelen, Požega.

Tekst/foto: Vladimir Protić