Nedjelja, 06 Kolovoz 2017 11:19

Prijateljstvo veterana Domovinskog rata grada Pleternice i herojskog grada Vukovara

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PLETERNICA / VUKOVAR - Za članove Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Pleternice Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja je otpočeo polaganjem vijenaca kod spomen obilježja u Pleternici. Nakon toga su otputovali u Vukovar, u posjet gradu heroju i još jedan susret sa već dugogodišnjim prijateljima iz udruge Veterani Vukovara.

- Dolaskom u Vukovar odali smo počast ispred biste generalu Blagi Zadri. Prije dogovorene nogometne utakmice UDVDR Pleternica i Udruge Veterani Vukovara odali smo počast na memorijalnom groblju gdje nas je Dejan Marošičević predsjednik Vukovarskih veterana upoznao sa događanjima iz 1991. godine. Nogometna utakmica se odigravala u Borovu naselju sa početkom u 18.00 u vrlo teškim klimatskim uvjetima. Međutim ništa nije spriječilo borbenost ekipa na terenu. Utakmica je završila sa rezultatom 3:3, izjednačeno – kaže predsjednik pleterničkih veterana Tomica Perković.

Nakon nogometne utakmice druženje je nastavljeno u obližnjem restoranu gdje su predsjednici udruga Tomica Perković i Dejan Marošičević uputili pozdravne riješi i razmijenili prigodne poklone. - Nakon druženja kratko smo obišli grad Vukovar i uputili se u našu Pleternicu. Za sve članove UDVDR Pleternica je čast što smo Dan hrvatskih branitelja proveli vrlo sadržajno i pogotovo u gradu heroju sa našim prijateljima braniteljima grada Vukovara – zaključuje predsjednik Tomica Perković.