Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 06 Kolovoz 2017 11:13

Troje Sesvećana krenulo biciklima na 600 km dug put u Boku Kotorsku

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

BICIKLIRANJE U SPOMEN NA POGINULOG BICIKLISTA TOMISLAVA ŠEDEVIJA -

POŽEŠKE SESVETE - Matej Paulić, Dražen Petir i Maja Dvoršćak pošli su iz Požeških Sesveta na 600 kilometara dug put u Boku Kotorsku, u Zaljev hrvatskih svetaca. Na taj način nastavili su tradiciju koju je prije dvije godine započeo tragično stradali Sesvečanin Tomislav Šedevi.

Mnogi i danas pamte Tomislava, hrvatskog vojnika, nogometaša, velikog vjernika i nadasve dobrog čovjeka koji 2015. godine s prijateljima osnovao Udrugu "Tim guvernal" sa ciljem, rekao je tada, kako bi "svjedočili svoju vjeru uz promicanje zdravog načina života kroz vožnju biciklom". Prvo 'pedaločašće', tako je njihova putovanja nazvao Tomislav, organizirao je s prijateljima u Rim a za slijedeću godinu je planirao odlazak u Poljsku, u Wadowice, rodno mjesto pape Ivana Pavla II. Na žalost, stradao je u prometnoj nesreći kada je, naravno biciklom, išao u Vukovar odati počast Gradu heroju i njegovim braniteljima. Tomislavovi prijatelji odlučili su nastaviti tradiciju pa su prošle godine ipak pošli u Poljsku.

Uz Mateja Paulića i Dražena Petira, koji su s Tomislavom bili u Rimu, u ekipi je od prošle godine i Maja Dvoršćak. Danas su ih na put ispratili članovi obitelji Šedevi, sesvetački župnik pater Tomazs Cybula i dogradonačelnik Pleternice Domagoj Katić. Prije polaska svi su se pomolili na Tomislavovom grobu.

- Naš put je duhovno rekreativnog karaktera a iz Sesveta najprije idemo u pravcu Doboja gdje ćemo prenoćiti u njihovoj župi. Nastavljamo dalje u Zenicu a tamo ćemo prenoćiti kod časnih sestara uršulinki. Potom idemo prema Rami i u Međugorje gdje ćemo također prenoćiti. Dalje idemo prema Dubrovniku i do Kotora s tim da želim reći da će nam se putem pridružiti još jedan dečko. Od Viteza će s nama i Darijo Juričević – kazao je Paulić.

- Želim vam čestitati što nastavljate jednu prekrasnu gestu vašeg i našeg prijatelja, što održavate sjećanje na njega na sebi svojstven način – rekao je Domagoj Katić uz obećanje kako će Grad Pleternica i u buduće podupirati njihove aktivnosti, odnosno pedaločašća. Bicikliste je prije polaska na put blagoslovio pater Tomasz.

Kažimo na kraju još da iz Boke Kotorske potječu hrvatski sveci i blaženici sv. Leopold Bogdan Mandić, bl. Ozana Kotorska i bl. Gracija iz Mula.

Galerija slika