Ispiši ovu stranicu
Subota, 05 Kolovoz 2017 16:17

9. Memorijalni nogometni turnir i sjećanje na poginule hrvatske branitelje Dervišage

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA DERVIŠAGA ORGANIZATOR TURNIRA I OBILJEŽAVANJA DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA BRANITELJA -

DERVIŠAGA – U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Dervišaga po 9. puta za redom na mjesnom groblju Sv. Martina u Dervišagi podno centralnog križa položen je vijenac za poginule i preminule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata naselja Dervišaga. Vijenac su položili članovi Udruge, roditelji poginulih branitelja, predstavnici MO Dervišaga, predstavnici vojske i policije, delegacija grada Požega predvođena gradonačelnikom Darkom Puljašićem, delegacija GO HDZ-a Požega, te mještani Dervišage.

Sve okupljene pozdravio je i zahvalio na velikom odazivu predsjednik MO Dervišaga, Željko Kurtušić, posebno zahvaljujući gradu Požegi koji je pomogao u financiranju ovog obilježavanja. Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije Antun Pavličević istakao je nekoliko činjenica o Oluji i kako su branitelji Požege bili uključeni i doživjeli Oluju. Kratkim govorom obratio se i požeški gradonačelnik.

- Mjesni odbor Dervišaga već dugo obilježava ovaj dan jer došlo je vrijeme da se opet počne kvalitetno pričati o vremenima slave i ponosa. Mi se ne smijemo stidjeti najboljih među nama, a posebno ne onih koji su dali svoj život za ovu zemlju. Mi političari moramo na sebe preuzeti odgovornost i voditi ovu zemlju kako bi ona bila upravo onakva kakvu su je oni sanjali. Obitelji onih koji su poginuli najviše znaju što to znači, a mi svi ostali moramo biti njima na usluzi. Oni bi nam trebali biti uzor – kada je trebalo, koliko i što se dalo za domovinu. Smatram da nam svima treba zajedništvo. Čuli smo što je bilo prije 22 godine, a ja bih želio reći što će biti u iduće 22 godine – svi se moramo ujediniti, moramo uprijeti kako bi omogućili mladima, hrvatskoj budućnosti, da imaju zašto živjeti u ovoj domovini da naši sokolovi nisu poginuli uzalud. S ovog mjesta vas pozivam – ujedinimo se, nemojmo se stidjeti svoje domovine, nemojmo se stidjeti najljepšeg barjaka na svijetu – istakao je gradonačelnik Puljašić i svima čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja. Obilježavanje je nastavljeno u Društvenom domu Dervišaga zajedničkim objedom i druženjem.

U nastavku proslave i obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja održava se 9. memorijalni malonogometni turnir na igralištu malih sportova u Dervišagi, koji uvijek završava u kasnim noćnim satima.

Galerija slika