Četvrtak, 03 Kolovoz 2017 09:18

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi donijela novih 280 doza

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

HRVATSKI CRVENI KRIŽ - GRADSKO DRUŠTVO POŽEGA -

POŽEGA - U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Požega bilo je ovog tjedna organizirano dobrovoljno darivanje krvi.

Dana 31. srpnja akciji je pristupilo 123 potencijalnih darovatelja, a krv je dalo 105 darovatelja. Dana 01. kolovoza akciji je pristupilo 96 potencijalnih darovatelja a krv je dalo 88 darovatelja. Dana 02. kolovoza akciji je pristupilo 103 potencijalnih darovatelja a krv je dalo 87 darovatelja. Ukupno u trodnevnoj akciji je pristupilo 322 potencijalnih darovatelja, a krv je dalo 280 dobrovoljnih darovatelja i time spasilo nečiji život.

- Zahvaljujemo se na odazivu svim darovateljima obzirom na vremenske prilike i ekstremne vrućine u dane darivanja – istakao je ravnatelj CK GK Požega, Miroslav Zelenika, zahvaljujući i medijima koji su pridonijeli animaciji potencijalnih darovatelja krvi i koji uvijek prate akcije Crvenog križa.

Ujedno iz Crvenog križa podsjećaju da darovatelj krvi može biti svaki zdravi čovjek od 18 do 65 godina, da je darovanje krvi bezbolan akt koji ne narušava zdravlje davaoca.Dobrovoljnim davanjem krvi ujedno kontroliramo naše zdravlje, te da je Krv kao lijek nezamjenjiva.