Četvrtak, 27 Srpanj 2017 10:29

Kamp vatrogasne mladeži u Fažani

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

FAŽANA – Hrvatska vatrogasna zajednica je od ljeta 1995. otpočela s organiziranjem Kampa vatrogasne mladeži, kao oblikom druženja i rada s vatrogasnom mladeži, putem primijenjene nastave u sklopu koje se savladava vatrogasni program, program prve pomoći i ekološki program. Kamp vatrogasne mladeži također obuhvaća i rekreacijsko-športski i kulturni sadržaj.

Kamp vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice ove godine se održava u 11 smjena u razdoblju od 19. lipnja do 4. rujna 2017 godine.

Do sada su u kampu bili DVD-i Antunovac, Veliki Banovac i Pakrac, trenutno  je u Fažani DVD Čaglin, a kasnije će još ići DVD-i Kaptol, Požega i Kutjevo.

Kamp je stručno-edukativni, radni, rekreacijski i zabavni. Starosna dob je od 12-16 godina. Smjena u kampu traje 7 dana (od ponedjeljka do ponedjeljka) u kojem se osim kupanja u moru organiziraju razne aktivnosti, vatrogasne igrice, natjecateljske vježbe, zabavne večeri, karaoke, izbor za miss, mistera, naj frizuru, masku i dr.

U kampu uz voditelje svih odjeljenja, brigu o poštivanju pravila i kućnoga reda vode zapovjednik smjene iz redova županija koje sudjeluju u kampu i njegov zamjenik, domar koji je djelatnik HVZ-a.