Subota, 22 Srpanj 2017 18:21

Počela Ljetna škola znanosti u Požegi

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA – Gimnazija Požega domaćin je Ljetne školi znanosti koja okuplja darovite učenike iz cijeloga svijeta te im omogućuje mentorstvo mladih znanstvenika, a organizira ju neprofitna organizacija Društvo za edukaciju van okvira, uz pokroviteljstvo i potporu Grada Požege.

- Ljetna škola znanosti pruža učenicima srednjih škola širok raspon znanstvenih projekata u području znanosti i tehnologije dajući im jedinstvenu priliku da razvijaju i dijele svoj entuzijazam prema znanju i otkrićima. Zamišljena je kao program u kojem će srednjoškolci iskusiti znanost iz praktičnog pogleda - rekao je jedan od organizatora Sebastijan Dumančić.
Dumančić kaže kako je projekt postao prepoznatljivi brend koji se veže za Gimnaziju i Požegu. Rad na projektima popraćen je večernjim predavanjima renomiranih znanstvenika iz čitavog svijeta, a sva predavanja otvorena su za javnost.

U programu Ljetne škole znanosti ove godine sudjeluju učenici, mentori i predavači iz čak 15 zemalja svijeta. Bit će i dva dana otvorenih vrata.

- Povodom pete obljetnice održavanja u požeškoj Gimnaziji, Ljetna škola znanosti otvorit će svoja vrata svim zainteresiranim učenicima i roditeljima koji žele iskusiti kako je to biti znanstvenik u dva termina, 25. srpnja i 1. kolovoza, u prostorima Gimnazije Požega – najavio je Dumančić.
Ljetna škola znanosti svečano je otvorena uz prisustvo zamjenika gradonačelnika Ferdinanda Trohe.