Subota, 22 Srpanj 2017 18:17

Zadovoljavajući broj predstavnika iz naše županije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODRŽANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA HRVATSKE VATROGASNE ZAJEDNICE -

KRIŽEVCI - Temeljem izbornog ciklusa u vatrogasnoj organizaciji koji je završen sjednicom Predsjedništva HVZ-e utvrđen je mandat za odgovorne osobe u tijelima vatrogasnih zajednica županija, Koordinaciji vatrogasnih zajednica županija po regijama sukladno Statutu HVZ-e i u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici u narednom četverogodišnjem mandatnom razdoblju 2017. -2021 godine.

Skupština HVZ-e je potvrdila članove Predsjedništva, Operativno-tehničkog stožera, Savjeta vatrogasne mladeži HVZ-e, Nadzornog odbora i Suda časti HVZ-e.

Članovi Skupštine HVZ-e su sukladno broju DVD-a s područja naše županije su:
1. Željko Petrović, a zamjena Tomislav Stokić
2. Josip Ugrin, a zamjena Josip Ašenbrener
3. Marko Ašenbrener, a zamjena Šimun Miletić
4. Damir Colosetti, a zamjena Zlatko Zerdin

- član Predsjedništva HVZ-e je po funkciji Željko Petrović, kao predsjednik VZŽ-e, a zamjena Tomislav Stokić

- član Operativno-tehničkog stožera (OTS) HVZ-e je po funkciji Josip Ugrin, kao županijski vatrogasni zapovjednik, a zamjena Marko Ašenbrener

- član Savjeta vatrogasne mladeži HVZ-e je po funkciji Marko Ašenbrener, kao predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži županije, a zamjena je Damir Colosetti, a na Koordinaciji regije Marko Ašenbrener je izabran da predstavlja istu kao član užeg Kolegija savjeta mladeži HVZ-e

Na sjednici OTS-a su imenovani Odbori OTS-a u kojima su predstavnici Koordinacija, a u veoma bitno i stručnom Odboru za informatizaciju HVZ-e je Marko Ašenbrener.

Na sjednici Predsjedništva HVZ-e održanoj u Križevcima donijeta je odluka o imenovanju predsjednika Koordinacija, koji su ujedno imenovani za potpredsjednike HVZ-e, a za jednog od pet potpredsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice u narednom četverogodišnjem mandatnom razdoblju 2017. – 2021. godina imenovan je Željko Petrović (u privitku prijedlog Odluke koja je jednoglasno usvojena).

Željko Petrović je ujedno imenovan za člana Upravnog vijeća Vatrogasne škole – Ustanove za obrazovanje odraslih u Rijeci i Splitu također za naredno mandatno razdoblje 2017. – 2021., a Dragutin Žnidarec imenovan je kao član Povjerenstva za dobrovoljno vatrogastvo koji će predstavljati našu Koordinaciju, kao dugogodišnji veoma aktivan dobrovoljni operativni vatrogasac.

Predsjedništvo je konstituiralo i Upravni odbor Zaklade Kornati za pomoć stradalim vatrogascima u intervencijama, a za Upravitelja navedenog odbora imenovan je Zoran Smolić, predsjednik VZ-e Šibensko-kninske županije, dok je za člana navedenog odbora imenovan Željko Petrović.

- Možemo biti veoma zadovoljni s brojem naših predstavnika u tijelima Hrvatske vatrogasne zajednice i pomoćnim Odborima i Povjerenstvima koje su imenovali Predsjedništvo OTS HVZ-e, jer od predstavnika naše županije u okviru naše Koordinacije veći broj predstavnika u navedenim tijelima ima samo VZ-e Osječko-baranjske županije što je uvjetovano velikim brojem DVD-a i JVP u istoj županiji, mada smo isto kompenzirali s izborom našeg predstavnika za predsjednika Koordinacije vatrogasnih zajednica županija istočne Hrvatske i ujedno jednim od pet potpredsjednika HVZ-e i nadalje aktualnom predsjedniku HVZ-e Anti Sanaderu – istaknuo je Željko Petrović.