Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 17 Srpanj 2017 12:05

Gradski bazeni dobili novo dječje igralište

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Požeški Gradski bazeni od svoga preuređenja prošle godine svakodnevno u ljetnim mjesecima privlače veliki broj posjetitelja svih generacija. Novi kompleks obogaćen je terenom za odbojku, košarkaškim igralištem, a sada je ponuda zaokružena novim dječjem igralištem koje će zasigurno razveseliti mnogobrojne mališane, ali i njihove roditelje. Igralište uključuje suvremene sprave, a svojim izgledom podsjeća na brod zbog čega se izvrsno uklapa u prostor na kojemu se nalazi.

Igralište koje će kroz nekoliko dana biti pušteno u funkciju danas je obišao gradonačelnik Darko Puljašić sa svojim zamjenicima Marijem Pilonom i Ferdinandom Trohom.

- Igralište je pozicionirano tako da roditelji mogu s bazena ili iz obližnjeg ugostiteljskog objekta pratiti svoju djecu, a mališanima dajemo jedan dodatni sadržaj za razonodu. I dalje ćemo upotpunjavati ponudu na Gradskim bazenima kako bi zadovoljila potrebe svih naših sugrađana – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Igralište se sastoji od drvene konstrukcije pramca s podestom na koji se penje polukružnom kosom pločom, krme s podestom na visini od 150 cm na koju se penje stepenicama, a s koje se spušta tobogan. Sastavni dijelovi broda su i različite mreže za penjanje, visilice, "majmunska" užad. Igralište je proizvod tvrtke Stribor oprema iz Osijeka, a vrijedno je 118.750 kuna.

Tijekom ove godine postavljeno je sedam novih igrališta na području grada, a ovoga tjedna, kako je najavljeno, bit će postavljeno još jedno novo igralište za najmlađe i to u Basaričekovoj ulici.

Galerija slika