Petak, 07 Srpanj 2017 11:20

Svećenici primili nove dekrete

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NOVA IMENOVANJA I RAZRJEŠENJA U POŽEŠKOJ BISKUPIJI - 

POŽEGA – Kako je to već uobičajeno požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević svake godine u prvim danima mjeseca srpnja povjerava nove službe određenim svećenicima čime ih premješta iz jedne župe u drugu ili ih raspoređuje na neke druge službe.

Što se tiče Župa u Požeštini izvršene je određen broj premještaj župnika i kapelana ili nekima od svećenika povjerene druge službe.

Dosadašnji kancelar Požeške biskupije Nikola Legac koji je bio i vršitelj dužnosti Caritasa Požeške biskupije upravitelja Župe sv. Kuzme i Damjana u Kuzmici imenovan je upraviteljem Župe sv. Marka Evanđelista u Markovcu Našičkom, a novim kancelarom i ravnateljem Caritasa imenovan je vlč.mr. Ivan Popić koji se vratio sa studija.

Mladomisniku vlč. Tomislavu Saniću povjerena je služba župnog vikara u Župi sv. Nikole u Pleternici koju je do sada obnašao vlč.mr. Ivica Bošnjak koji je raspoređen na novi službu, za upravitelja Župe sv. Kuzme i Damjana u Kuzmici.

Došlo je i do promjene u župi Sesvete iz koje odlazi dugogodišnji župnik, dehonijanac pater Tomasz Cybula, a Župa se povjerava novom upravitelju također dehonijancu pateru Marku Šopu.

Iz požeške Župe sv. Leopolda Mandića odlazi župni vikar vlč. Ljubiša Krmar, a novim župnim vikarom imenovan je ovogodišnji mladomisnik vlč. Ivan Ereiz.

Josip Klarić, razriješen službe župnika Župe sv. Petra i Pavla u Kaptolu te upućen na liječenje, a novim župnikom je imenovan vlč.mr. Mario Rašić koji je do sada bio upravitelj Župe sv. Marije Magdalene u Donjoj Obriježi i pastoralni suradnik u Župi Uznesenja BDM u Pakracu.

Kako sada stvari stoje Župa Rođenja BDM u Kutjevu ostaje bez kapelana iz koje odlazi vlč. Oliver Kranjčić koji je imenovan upraviteljem Župe sv. Marije Magdalene u Donjoj Obriježi i pastoralnim suradnikom u Župi Uznesenja BDM u Pakracu.

Vlč. Krunoslav Siroglavić razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Terezije Avilske u Požegi te upućen na dvogodišnji postdiplomski studij u Rim, a novim župnim vikarom imenovan je vlč. Robert Kupčak koji je do sada bio župni vikar u Župi Blažene Djevice Marije u Novoj Kapeli.

U Župu sv. Skenderovci dolazi novi župnik, vlč. Mijo Lasović koji je razriješen službe župnika u Župi sv. Ivana Krstitelja u Slav. Kobašu i voditelja Svetišta u Kloštru. Iz Skenderovaca odlazi dugogodišnji upravitelj Župe sv. Ane u Skenderovcima vlč. Saša Paveljak kojemu je povjerena nova služba i to upravitelja Župe Gospe Fatimske u Lužanima.