Utorak, 04 Srpanj 2017 10:44

Udruga informatičara PSŽ druga, a Gimnazija iz Požege treća na WER natjecanju

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

INSTITUT ZA RAZVOJ I INOVATIVNOST MLADIH - 

VELIKA GORICA - Institut za razvoj i inovativnost mladih pokrenuo je u Hrvatskoj natjecanje koje je dio WER svjetskog kupa i koristi naprednu opremu proizvođača Abilix. Udruga informatičara Požeško – slavonske županije i Gimnazija Požega prijavili su se na natječaj koji je pokrenuo IRIM i i svaka je ekipa dobila jedan robot Abilix. Inače donaciju robota dobilo je u Hrvatskoj 52 osnovne škole i Udruge i 6 srednjih škola.

wer 2Natjecanje se održalo u OŠ Eugena Kumičića u Velikoj Gorici, a sudjelovalo je 11 ekipa, dok ostatak uključenih ustanova “online” rješava zadatak i šalje video snimke s provođenja natjecanja.

Ekipa Udruge informatičara Požeško – slavonske županije u sastavu: Filip Jamuljak, Luka Margetić, Filip Križanec osvojila je drugo mjesto na probnom natjecanju WER Croatia Open.

Ekipa Gimnazije iz Požege u sastavu: Karlo Mroček, Luka Benić, Luka Solina i Jure Rončević osvojila je na tom natjecanju treće mjesto. 

Krajem devetog mjeseca održat će se WER – Croatia Open u Hrvatskoj. Na njemu će sudjelovati i ekipe iz BiH i Srbije. Otvoreni kupovi odvijaju se i u SAD-u, Kanadi, Australiji, te drugi Europski kup u Španjolskoj. Pobjedničke ekipe svih otvorenih kupova će u studenom ići na središnje natjecanje u Šangaj.

- Da nam roboti ostanu u trajnom vlasništvu trebali smo odraditi probno natjecanje i natjecanje krajem devetog mjeseca. Naše ekipe će se pripremati i za što bolji plasman na završnom natjecanju. Prvo plasirana ekipa ide na Svjetsko natjecanje u Šangaj. Mentor ekipe Udruge informatičara Požeško – slavonske županije je profesorica Ljiljana Miletić, a Gimnazije profesori Sanja Grabusin, Ljiljana Miletić i Hrvoje Humski. Brigu da sigurno dođemo na natjecanje vodio je profesor Hrvoje Humski – istaknula je Ljiljana Miletić.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska