Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 02 Srpanj 2017 09:20

Odlično druženje zaljubljenika u craft pivarstvo

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

ODRŽANA 7. „POŽEŠKA KRIGLA“ ZA KOJU SE I OVE GODINE TRAŽILA ULAZNICA VIŠE - 

EMOVAČKI LUG – Ovogodišnja 7. „Požeška krigla“ koju organizira Udruga pivara Požega na turističkom imanju Zlatni lug u Emovačkom lugu kraj Požege okupila je još jednom veliki broj malih proizvođača piva, a svoje pivo predstavilo je i tridesetak craft pivovara iz cijele regije: Pivovara Mbc Slawoner, Black Hat, Daruvarska Pivovara, Varionica, Nova Runda, Zmajska Pivovara, Valens, Castrum, Old Bridz, The Garden Brewery, Crafter’s, Pulfer, Pivovara Medvedgrad, Velebitsko Pivo, Bošnjak, Dogma, Birc, Međimurski Lepi Dečki, Pivan, LAB, Beckers, Lovac, BRLOG, Hepburn, Križevačko Pivo, Udruga Pivara Sjever, Križevačka Udruga Pivara.

IMG 8582Ljubitelji piva razgrabili su više od 500 pripremljenih ulaznica još prije 10-ak dana, stoga je ovo ponovno bilo odlično druženje malih pivara, hobista i onih koji kuhaju pivo za sebe i prijatelje, ali i onih koji su napravili iskorak i počeli kuhati komercijalno pivo.
Ovo je četvrta godina rada udruge, a imaju jedno ljetno i jedno zimsko okupljanje malih pivara godišnje. Zbog sve veće podrške i velikog interesa malih pivara, ali još većeg interesa ljubitelja piva Požeška krigla iz godine u godinu širi i jača manifestaciju.

- Ove godine dolaze nam gosti iz cijele Hrvatske kao i iz susjednih država Republike Srbije i BiH. Sa svojim novim pivima predstavlja se i Daruvarska pivovara, Zmajska iz Zagreba, Varionica "Nova runda" i cijeli niz novih i manje poznatih pivovara poput "Black cat" pivovare iz Đakova, Valensa iz Vinkovaca i ostalih koje se nastoje predstaviti na širem tržištu. Posjetitelji uz kupljenu ulaznicu dobiju i festivalsku čašu u koju im se toči pivo koje požele, a izbor je ove godine doista impresivan jer se izlaže sedamdesetak vrsta piva iz domaće radinosti koja su naši prijatelji pripremili i donijeli posebno za ovaj susret– istakao je Tin Lehner, predsjednik udruge požeških pivara.

IMG 8512Udruga je i ove godine pripremila za posjetitelje i odlične slavonske gastro specijalitete ugostiteljstva Bilburger, koji su uz kupljenu ulaznicu bili besplatni uz količinu piva po želji i live glazbu grupa Ritam band i P.A.S. Već tradicionalno, donositelji vlastitog pivskog KEGA nisu plaćali ulaznicu. Novost ove godine bila je posebna festivalska čaša s logotipom PŽ Krigle koju je svaki posjetitelj s ulaznicom dobio na poklon. Čaša je izrađena od posebne tvrde plastike i namijenjena je za višekratnu upotrebu.
Kako je turističko imanje Zlatni lug idealno za kampiranje, roštiljanje i uživanje u hladnom pivu i prirodi neki od pivara podigli su i svoje šatore uz ribnjak i boravak produžili na čitavi vikend.

Galerija slika