Ispiši ovu stranicu
Subota, 01 Srpanj 2017 23:46

Preko 1500 zaljubljenika u fiš i šarana na rašljama posjetilo Vetovo

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

3. GASTRONOMSKO TURISTIČKA PRIREDBA - RIBARSKA VEČER -

VETOVO – Više od 1500 posjetitelja iz ovog kraja, te drugih područja kušalo je riblje specijalitete ponajprije šarana u rašljama i riblji paprikaš na 3. gastronomsko-turističkoj priredbi „Ribarska večer“ koju je organiziralo Sportsko ribolovno društvo „Matiševac“ u suradnji sa ostalim udrugama toga mjesta, a uz potporu grada Kutjeva, Požeško-slavonske županije i sponzora.

IMG 8945- Ne postoje riječi za ovakvu organizaciju priredbe koja pokazuje zajedništvo vetovačkih udruga, pa bi se drugi trebali ugledati na vas – kazao je u pozdravnoj riječi kutjevački gradonačelnik Josip Budimir. On je zajedno sa zamjenikom požeško-slavonskog župana Željkom Jakopovićem uručio priznanja za najbolje bijelo i crno vino na ocjenjivanju ovdašnje udruge „Veteri castra“, a šampionskima u obje kategorije su proglašena vina obitelji Soldo.

- Čestitam na organizaciji, podržavamo organizatore, a vi kao posjetitelji ste pokazali da se priredba treba razvijati i postati brand u turističkom smislu - naglasio je Željko Jakopović.

IMG 8950Uručeni su pehari pobjednicima 3. streličarskog turnira održanog kao oni u 13. stoljeću kada se gađalo sa drvenim lukovima. Ekipni pobjednik su Kumovi iz Pakraca, a pojedinačni Damir Marošević, također iz Pakraca.

U cjelovečernjem programu na otvorenoj pozornici smještenoj na Trgu sv. Vinka u središtu Vetova nastupili su tamburaši Sanjari, zatim mješovita pjevačka skupina KUD-a Bektež, Garavuše, a kao gosti večeri popularni tamburaši županjskog kraja „Salaš“ koji su oduševili brojne posjetitelje.

Tekst: J. Topić Foto: A. Protić

Galerija slika