Ispiši ovu stranicu
Petak, 30 Lipanj 2017 16:12

Nesvakidašnji prosvjed na Trgu sv. Trojstva u Požegi

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

ČLAN ŽUPNOG ODBORA PROSVJEDUJE PROTIV BISKUPA MSGR. ANTUNA ŠKVORČEVIĆA -

POŽEGA - Inženjer agronomije Miroslav Cik iz župe Špišić Bukovica pokraj Virovitice, koji je zaposlenik tamošnje tvrtke Hrvatski duhani, od jutarnjih sati ovog petka prosvjeduje na trgu Sv. Trojstva u Požegi. 

Na rubnom dijelu parkirališta u smjeru zgrade Požeške biskupije parkirao je svoj osobni automobil istaknuvši ispred njega veliki transparent sa tekstom „Antun Škvorčević = Poncije Pilat“.

- Mlada smo župa, sagradili smo crkvu, on je nije htio posvetiti, imali smo župnika fra Antu Barišića koji je na duhovnoj obnovi okupljao do tri tisuće vjernika, to se biskupu nije sviđalo pa ga je premjestio, a novog župnika jedna psihički bolesna osoba je napala u crkvi nakon čega ga je biskup natjerao da se izvini njenoj obitelji gdje su ga oni izgrebali i fizički napali – kaže Miroslav i dodaje da je ubrzo taj župnik dobio premještaj u drugu biskupiju. Tvrdi da je navodno biskup u dobrim odnosima sa tom obitelji.

- Cijelu župu svojim je postupcima digao na noge, imamo mnogo snimki i dokaza za ove tvrdnje uključujući i pisane poruke, pokušali smo doći do biskupa, tražiti rješenje i razgovarati o tomu, no ne želi nas primiti – zaključio je Miroslav koji tako upozorava na ponašanje požeškog biskupa dr. Antuna Škvorčevića, te njegov odnos prema njihovoj župi. On je inače član župnog odbora i uključen je u sve aktivnosti tamošnje župe.