Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 28 Lipanj 2017 12:14

Još uvijek traje humanitarna akcija Srce kornatsko

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NEKA SVIJETLI NEBO HRVATSKO ZA HRABRO SRCE KORNATSKO! -

POŽEGA- Srce Kornatsko je veliki projekt u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice, Malonogometnog kluba Heroji 2007., i Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije. Ovim projektom želi se na dostojanstven način obilježiti 10. godišnjica kornatske tragedije, a vrhunac akcije biti će 27. kolovoza kada će se u čitavoj hrvatskoj u isto vrijeme biti pušteni lampioni u znak sjećanja na stradale vatrogasce. Tako će se i u našoj županiji na Zapovjedništvu odrediti lokacija gdje će se zajednički puštati baloni čemu čete biti obaviješteni. Projekt ima i humanitarnu notu - sredstva prikupljena od lampiona namijenjena su za organiziranje i provođenje sustavne i kontinuirane rehabilitacije djece liječene od malignih bolesti udruge Krijesnica.

U akciju su se uključili vatrogasci i vatrogasna društva Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije, kaže Marko Ašenbrener, koordinator akcije za Požeško-slavonsku županiju, a u cijeli projekt se mogu uključiti i građani. Bitno je samo da se kod uplate navede iz koje se županije plaća da se može pratiti uplata i da lampioni stignu u našu županiju. U vrijednosti donacije za svakih 20 kn dobije se jedan leteći lampion.

Donacije se mogu uplatiti na žiro račun HR23 2330 0031 5817 4899 5 otvoren u Splitskoj banci s naznakom županije iz koje se uplaćuju (Donatori humanitarne akcije na dan puštanja lampiona moći će ih podići na unaprijed predviđenim mjestima u županijama).

Podržite projekt Srce Kornatsko i udrugu Krijesnica, podržite obilježavanje 10. godišnjice kornatske tragedije, NEKA SVIJETLI NEBO HRVATSKO ZA HRABRO SRCE KORNATSKO!