Utorak, 27 Lipanj 2017 14:00

„Nešto se dobro kuha“ u Velikoj

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POČELO PROVOĐENJE PROJEKTA ZA OSPOSOBLJAVANJE 21 OSOBE -

VELIKA - Počelo je provođenje projekta „Nešto se dobro kuha“ u općini Velika, a uz Udrugu Veličanka iz Velike kao korisnika, partner na projektu je i Poduzetnički centar Garešnica dok je rok provođenja projekta 12 mjeseci.

IMG 8696Kroz taj projekt vrijedan 665.761,37 kuna, što u potpunosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s ciljem poticanja razvoja i poslovanja Udruge Veličanka, koja bi trebala prerasti u buduće društveno poduzeće, u veličkom kraju bespovratnim sredstvima provest će se osposobljavanje 21 osobe za poduzetničke vještine, kuhare, pomoćne kuhare, vozače i informatičare. Uz to u Društvenom domu opremit će se prostori za njihovu edukaciju, te kuhinja koja će kroz socijalni program omogućiti prehranu osoba starije životne dobi, a biti će izrađena i Strategija poslovanja udruge Veličanka na principu društvenog poduzetništva te marketing strategija.

IMG 8687Biti će osposobljeno 5 nezaposlenih članova Udruge za Poduzetničke vještine, 4 nezaposlena člana Udruge za Kuhara, 8 nezaposlenih članova Udruge za Pomoćnog kuhara, 2 nezaposlena člana Udruge za vozača te 2 nezaposlena člana Udruge za poslove Informatičara.

- Udruga Veličanka i općina Velika prepoznali su natječaj koji će donijeti korist ovom kraju i nezaposlenim osobama, a vlastitim kadrom omogućit će se njegov razvoj – kazala je Vida Iličić, direktorica Poduzetničkog centra Garešnica.

Ovo je nastavak ranijeg projekta „Pomoć u kući“ gdje je radilo 16 osoba, a udruga, po riječima njenog predsjednika Stanka Raguža, još provodi projekte dnevnog boravka i prijevoza starijih osoba.

IMG 8686- Cilj je da projekt u budućnosti bude samoodrživ,a ovom suradnjom Veličanke i PC Garešnica koja daje rezultate nastavljamo našu skrb o starim ljudima- istakao je na predstavljanju načelnik veličke općine Vlado Boban.

Voditeljica projekta Tatjana Purkić je kazala da je projekt usmjeren prema teže zapošljivim osobama, a njegovim provođenjem osigurat će se bolji uvjeti života osobama treće životne dobi jer je cilj njegovog apliciranja poboljšanje socijalnog statusa žitelja ovog nerazvijenog područja.

Sve informacije o EU fondovima mogu se naći na web stranici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost udruge Veličanka.

logofondovi