Petak, 16 Lipanj 2017 17:31

Na 37. Požešku Kulenijadu pristigla 33 uzorka kulena

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEGA – Na 37. Požešku Kulenijadu, najstariju i najdugovječniju kulenijadu u Hrvatskoj pristigla su 33 uzorka kulena na ocjenjivanje. Ocjenjivanje se provodi u Hotelu Grgin Dol, a ocjenjivanje provodi komisija u sastavu Vjenceslav Hruška, najpoznatiji požeški i zlatni kulenar prijašnjih kulenijada, dr. med. vet. Mato Matijević i dipl. inž. prehrambene tehnologije Ferdinand Troha.

Istovremeno dok traje ocjenjivanje kulenari koji su donijeli svoje proizvode na ocjenjivanje prisustvuju edukaciji koje je za njih organizirala Turistička zajednica grada Požege. U edukaciji će biti prezentirano i kako doći do europskih sredstava za organizaciju proizvodnje, te poseban okrugli stol o potrebi i mogućnosti ponovnog aktiviranja Udruge slavonski kulen, te na koji način bi proizvođači kulena mogli kroz udrugu osigurati bolju i jaču proizvodnju, a posebno zajednički nastup na tržištu.
Najbolji kulen i kulenar bit će proglašen u 19,30 sati, dodijeljena titula šampiona i zlazne, srebrne i brončane medalje.