Petak, 16 Lipanj 2017 12:00

Memorijalni nogometni turnir u spomen na poginule pripadnike u Domovinskom ratu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA SPECIJALNE POLICIJE IZ DOMOVINSKOG RATA „TRENK“ POŽEGA -

POŽEGA – Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Trenk“ iz Požege organizirala je po 7. puta, sada već tradicionalni Memorijalni nogometni turnir u spomen na poginule pripadnike specijalne policije „Trenk“ Požega, Policijske uprave požeško-slavonske. Turnir je odigran na sportskim terenima Restorana Sara babin Vir, a ima kao i uvijek humanitarni karakter, jer se sav prihod koristi za pomoć pripadnicima specijalne policije koji su u potrebi. Na turniru je nastupilo 20 ekipa, dvije ekipe limača iz NK Sloga Trenkova i NK Papuk Velika, dvije ženske ekipe, Policijske uprave i Butik Mad, a došla je i jedna ekipa iz Virovitičko-podravske županije.

- Sredstva koja prikupimo namijenjena su obiteljima poginulih pripadnika specijalne policije ili članovima udruge koji su trenutno u teškom financijskom stanju. Na ovaj način želimo pomoći onima kojima je to u ovom trenutku doista potrebno. S prošlogodišnjeg turnira kada je prikupljeno 7.000 kuna pomogli smo desetorici našij pripadnika koji su se našli u teškoj situaciji - rekao je Željko Grgić, predsjednik Udruge specijalne policije „Trenk“ iz Požege.

Otvaranju su nazočili gradonačelnik Požege Darko Puljašić, njegovi zamjenici Mario Pilon i Ferdinand Troha, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, predsjednik Gradskog vijeća grada Pakraca Miroslav Ivančić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je turnir ispucavanjem lopte i otvorio. Pohvalio je organizatore što vode brigu da se uvijek sjećamo poginulih pripadnika i hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, žele i humanitarno pomoći svojim pripadnicima i ratnim prijateljima, te što organiziraju druženje za sve suborce i branitelje.

Grad Požega uvijek je davao potporu i davat će i ubuduće, jer nikada se neće zaboraviti doprinos hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, istakao je gradonačelnik Puljašić, te ponovio da narod koji zaboravlja svoju povijest, ponovno je ponavlja, a mi ćemo se truditi na nam se to više nikada ne dogodi.

Turnir je otvoren nogometnom utakmicom limača iz Trenkova i Velike.

Tekst/foto: Vladimir Protić