Ponedjeljak, 12 Lipanj 2017 08:47

Pobjedničku pjesmu otpjevala Kutjevčanka Emanuela Katavić

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

25. DJEČJI TAMBURAŠKI FESTIVAL „CVJETIĆI GLAZBE“PLETERNICA2017. – DRUGI DAN -

PLETERNICA – Druga večer 25. Dječjeg tamburaškog festivala „Cvjetići glazbe“ Pleternica 2017. donijela je malo starije pjevačice i pjevače, od 12 do 18 godina. Njih ukupno 11 otpjevalo je interpretacijske tamburaške skladbe uz pratnju TS Zlatna dolina. Drugu večer je posjetitelja, roditelja i prijatelja pjevača, posebno fanova iz škole, pratilo je i bodrilo cijeli festival.

Festivalu je nazočio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je pozdravio sve posjetitelje: - Ovdje se 25 godina zaredom sastaju dobri ljudi, sastaju se mlade generacije, družimo se i možda će danas biti stvorena neka nova zvijezda na hrvatskom glazbenom nebu. S ove pozornice, iz Pleternice dali smo ono što je bilo moguće, ispjevano je mnogo dobrih pjesama i mnogo pjevača se vinulo u svijet glazbe. Ja vjerujem i siguran sam da žar i ljubav prema pjesmi Slavonije, prema pjesmi Hrvatske, stanuje u dušama i srcima mladih ljudi pa neka Cvjetići glazbe budu ono što će nas večeras združiti.

Izuzetno zadovoljna pleterničkim festivalom koji je jedini dječji tamburaški festival u Hrvatskoj, a doživio je i svoj jubilej 25. izvođenja, Antonija Jozić, gradonačelnica Pleterenica je rekla: - Danas vjerojatno djeca iz Vinogradske ulice razmišljaju o onim danima 1992. godine kada je ovaj festival započeo u šumarijskom, a ja ću dodati i u dvorištu gradske uprave. Mnogi pjevači koji su prve glazbene korake načinili na ovoj pozornici danas imaju djecu koja pjevaju na ovom festivalu. To je zapravo bogatstvo naše Pleternice i bogatstvo naših Cvjetića glazbe. Ukupno je oko 800 djece ovdje na pleterničkoj pozornici otpjevalo svoje pjesme.

Svake godine stručnom ocjenjivačkom žiriju bude sve teže, a ove godine odabrali su kao najuspješniju, Kutjevčanku Emanuelu Katavić iz Kutjeva, koja je izvela pjesmu „Slavonijo lijepa“. Pozornica Cvjetića glazbe ju poznaje, jer joj je ovo četvrti nastup na festivalu. Drugo mjesto pripalo je sestara blizankama iz Podvinja, Gabrijeli i Lauri Tripić, koje su u duetu otpjevale pjesmu „Srce od šećera“. Njihova starija sestra pjevala je u Pleternici i na Zlatnom glasu u Kaptolu, a dolaze iz glazbene obitelji u kojoj i majka Marija pjeva, od požeškog i podvinjskog KUD-a do vokalne ženske skupine „Garavuše“. Treće mjesto osvojila je Požežanka Gabrijela Jurić, koja je otpjevala pjesmu „Hoću lom“. Svi su nagrađeni vrijednim nagradama pleterničke tvrtke „Tofrado“.

U nastavku festivala, brojne posjetitelje zabavljali su požeški Libreto band, a od 20,30 sati svoj cjelovečernji koncert održali su Begini.