Nedjelja, 11 Lipanj 2017 11:36

KUD "Berda" okupila desetak društava iz svih krajeva Slavonije

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

9. SMOTRA FOLKLORA „DOĐI DIKO VEČERAS NA SIJELO“ -

BRESTOVAC - Kulturno umjetničko društvo "Berda" organiziralo je tradicionalnu 9. po redu Smotru folklora "Dođi diko večeras na sijelo". Smotra se održala pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije i općine Brestovac. Na Smotri folklora u sportskoj dvorani okupilo se desetak društava iz svih krajeva Slavonije.

Predsjednica „Berde“ Danijela Grgić pozdravila je sudionike smotre i nekoliko stotina posjetitelja među kojima su kao gosti bili načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić i predsjednik Općinskog vijeća Tomo Vrhovac.
- Znamo cijeniti što KUD-ovi rade, suradnja nije upitna jer folkloraši stalno marljivo vježbaju i stvaraju nove koreografije čuvajući bogatu narodnu baštinu- naglasio je Mandić i otvorio smotru.

Prije toga sudionici su se predstavili publici, a domaćini su nastupili sa pjevačkom i folklornom skupinom koja je izvela i novu koreografiju pjesama i plesova Korduna, te tamburaškim orkestrom uz kojega su pjevali Noa Tomić iz Ivandola i Domagoj Dudić iz Brestovca.

Još su nastupili folkloraši „Dukati“ iz Svinjarevaca, KUD Drežnik, Dječji tamburaški orkestar brestovačke Osnovne škole Dragutina Lermana, KUD „Dukat“ iz Vladislavaca, „Orljava“ iz Pleternice i „Slavonija“ iz Đurđanaca. Oni su se predstavili običajima i pjesmama svojih krajeva.