Subota, 10 Lipanj 2017 22:07

"Naše Jaro" okupilo 20 društava

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

17. SMOTRA ČEŠKOG DJEČJEG FOKLORA -

KAPTOL – Održana je još jedna smotra češkog dječjeg foklora u Kaptolu, u organizaciji Češke besede Kaptol, pod pokroviteljstvom Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj i Savjeta zanacionalne manjine RH, 17. Smotra dječjeg folklora češke nacionalne manjine pod nazivom "Naše jaro", odnosno Naše proljeće, održana je na prostoru ispred srednjevjekovne utvrde Stari grad u centru Kaptola

Kako je školska godina pri kraju i miris probuđene prirode već svom snagom zovu na igru i opuštanje od cijelogodišnjeg napornog rada, to je itekako razlog za radost, veselje i naravno ples, kažu iz Češke besede Kaptol.

I ove godine okupio se veliki broj društava, Čeških beseda iz raznih mjesta:
ČB Rijeka, ČB Jazvenik, ČB Sisak, ČB Zagreb, KUD I. Čakalić – Kaptol, ČB Daruvar (M. Holubička), ČZŠ J.A. Komensky (Holoubatka), ČB Dolany, ČB Kaptol (Mala skupina), ČB Kaptol (srednja skupina), ČB Međurić, ČB V.M. Zdenci (Mala skupina), ČB V.M. Zdenci (Srednja skupina), ČZŠ J. Ružićka – Končanica, ČB Lipovec (Mlađa skupina), ČB Bjeliševac, ČO Bjelovar (Mlađa skupina), ČO Bjelovar (Starija skupina), ČB Daruvarski Brestovac, ZŠ Dežanovec (M.C.)

- Zahvaljujemo svim sponzorima i svima koji su pomagali u organizaciji, kao što smo ranije rekli, dvije stvari djeca trebaju dobiti od svojih roditelja, korijene i krila. Korijene koji ih vezuju za prošlost i krila za slobodu koja je usmjerena na odgovornu budučnost. Tako se nadamo da i srdašca sve dječice koja su sudjelovala na danapnjoj smotri imaju oboje, i korijenje i krila koja je ih ponijeti u sretnu budučnost. Još jednom zahvaljujemo se svima i nadamo se da će i iduće naše proljeće biti ovako lijepo i bogato – istakao je domaćin Zdenko Tauš, predsjednik Češke besede Kaptol. Smotru je pomogla općina Kaptol i načelnik općine Mile Pavičić.