Srijeda, 31 Svibanj 2017 16:04

Projekt „Tumač nije „too much““

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ODRŽANA JE POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA EUROPSKE UNIJE I UDRUGE GLUHIH I NAGLUHIH OSOBA GRADA POŽEGE I POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

POŽEGA - Početna konferencija za javnost Projekta "Tumač nije "too much"" održana je dana 31.05.2017. godine u prostorijama Udruge gluhih i nagluhih osoba Grada Požege i Županije Požeško-slavonske.

Predsjednica Udruge Jadranka Vukoja je pozdravila sve prisutne te je Ružica Jeleč, voditeljica projekta, predstavila projekt.

IMG 7294Udruga gluhih i nagluhih osoba Grada Požege i Županije Požeško-slavonske dana 26.04.2017. potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, financiran od strane Europske Unije, u sklopu Europskog socijalnog fonda, otvoreni poziv „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“, operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, Posrednička tijela su Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Vrijednost projekta je 512.020,00 kn te Europska unija financira projekt u ukupnom iznosu. Ugovor je sklopljen na 24 mjeseca te traje do 26.04.2019. godine.

Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života gluhim i nagluhim osobama kroz uslugu Tumača Hrvatskog znakovnog jezika.

Aktivnost projekta je edukacija i zapošljavanje Tumača Hrvatskog znakovnog jezika koji će biti na raspolaganju gluhim i nagluhim osobama u svim životnim situacijama, s ciljem povećanja kvalitete njihova života.

IMG 7300Ciljna skupina su 17 odraslih gluhih i nagluhih osobe u dobi od 18-65 godina sa područja Požeško-slavonske županije. Ciljna skupina će uz podršku Tumača Hrvatskog znakovnog jezika dobiti sve potrebne informacije iz javnog života na pristupačan način, te će im olakšati uklapanje u čujuću sredinu i ublažiti osjećaj izoliranosti.

Moramo napomenuti da naša Udruga od 2008. godine kontinuirano provodi projekt zapošljavanja Tumača Hrvatskog znakovnog jezika, financiranog do sadašnjeg Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade. 

Uz sklopu projekta, izrađeni su promidžbeni materijali: letci, promidžbeni panoi, plakati, kemijske olovke te blokići koji su na konferenciji podijeljeni prisutnim osobama. Promidžbeni materijali su izrađeni u svrhu informiranja javnosti o socijalnoj integraciji gluhih osoba u našoj Županiji.

logo projekti

Tekst: Promo Foto: Kronika požeško-slavonska