Četvrtak, 25 Svibanj 2017 14:43

Projekt „Vidjeti tuđim očima“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA SLIJEPIH GRADA POŽEGE I POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA - U četvrtak, 25. svibnja održana je početna konferencija i predstavljanje projekta „Vidjeti tuđim očima“. Nositelj projekta je Udruga slijepih Grada Požege i Požeško-slavonske županije. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 20104.-2020.“ , u okviru Otvorenog poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za odrasle osobe s invaliditetom“.

Projekt je vrijedan 497.620,00 kn, a provedba traje 24 mjeseca.

Cilj ovog projekta je povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života slijepim osobama putem videćeg pratitelja. Cilj će se postići kroz kontinuirano pružanje usluge videćeg pratitelja koji će biti na raspolaganju ciljnoj skupini, koju čini 16 odraslih slijepih osoba u dobi od 18 do 65 godina s područja Požeško-slavonske županije. Videći pratitelj će biti pratnja, i pomoć pri obavljanju različitih aktivnosti, ovisno o njihovim potrebama.

Projektom se želi i informirati i senzibilizirati javnosti o važnosti pomaganja osobama s ovom vrstom invaliditeta.

Udruga već posjeduje iskustvo u pružanju usluge videćeg pratitelja od 2013. godine, financiranog od strane Ministarstva za demografiju obitelj mlade i socijalne politike, a nadamo se uspješnoj provedbi i ovoga projekta.

slijepi

Tekst: Promo Foto: Kronika požeško-slavonska