Ispiši ovu stranicu
Utorak, 09 Svibanj 2017 12:06

Humanitarni projekt “Gladnoj djeci za školski obrok”

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA – OŠ Antuna Kanižlića pet u godinu zaredom provodi projekt „Gladnoj djeci za školski obrok“ koji ostvaruju u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska. Marijini obroci u najsiromašnijim zemljama svijeta, osiguravaju izgladnjeloj djeci jedan obrok dnevno svakog školskog dana i danas hrane 1. 230 171 djece.Ovogodišnje aktivnosti u sklopu projekta najavile su voditeljica projekta Valentina Čurčić, sa suradnicama Renatom Marinić i Danijelom Stanić.

Cilj je proteklih godina bio sakupiti dovoljno sredstava koima bi tijekom cijele godine financirali jednu školsku kuhinju i to su ostvarili.”Zajedno s Molitvenom zajednicom Srce Isusovo iz Slavonskog Broda na skrb nam je dodijeljena škola u Liberiji u kojoj se školuje 244 djece. Da bi se jedno dijete prehranilo čitave školske godine potrebno je samo 120 kuna, a ove godine organizirali smo niz zbivanja kojima ćemo prikupljati donacije za našu kuhinju u Liberiji,” rekla je voditeljica projekta, Valentina Čurčić, profesorica hrvatskog jezika.Već u srijedu, 10. svibnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici bit će održana promocija knjige „Baraka koja je nahranila milijun djece“ te film „Generacija nade“. Promocija će se održati s početkom u 19 sati. Dan kasnije bit će održan humanitarni PUB kviz na Veleučilištu u Požegi koji organizira nastavnica tehničke kulture Renata Marinić. Kviz će se održati s početkom u 18 sati, a ekipe se mogu prijaviti do srijede 10. svibnja putem FB stranice škole ili direktno u školu, Renati Marinić, organizatorici PUB kviza. Tema kviza je Afrika, a svaki sudionik treba donirati 10 kuna.

Središnje zbivanje, tradicionalni humanitarni sajam održat će se u dvorištu škole 18. svibnja od 9,00 do 14,30 sati. Kao i prethodnih godina na štandovima će biti izložene rabljene stvari – igračke, knjige, kućanski predmeti, nakit), a bit će pripremljen i bogat zabavni program te ponuda slastica u Sajamskoj slastičarnici za koju će se pobrinuti vrijedni učenici pod vodstvom profesorice bilogije i kemije Danijele Stanić. Kao posljednja kativnost projekta, 9. lipnja od 10,00 održat će se utrka “Trčimo za djecu Marijinih obroka”.

Tekst/foto: S.P.

Galerija slika