Nedjelja, 23 Travanj 2017 10:55

Spomen ploča za tri viteza koji su omogućili da se danas djeca slobodno igraju na svom igralištu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

OPĆINA BRESTOVAC I NK MLADOST PAVLOVCI POSTAVILI SPOMEN PLOČU IGRAČIMA KOJI SU POGINULI U DOMOVINSKOM RATU -

PAVLOVCI – Uz preuređenje i uređenje klupskih prostora, Općina Brestovac i NK „Mladost“ Pavlovci, sekcija veterana postavili su ispred ulaza u sportski dio, spomen ploču igračima nogometnog kluba koji su poginuli u Domovinskom ratu. Spomen ploču za Dragu Žilića Čkalju, Krešimira Plešića i Karla Vranješevića, tri hrvatska viteza koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu i time omogućili da se danas djeca slobodno igraju na svome igralištu.

Djeca iz Područne škole u Pavlovcima izvela su himnu, a okupljenim roditeljima i rodbini poginulih, suborcima, članovima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, članovima veteranskih klubova, brojnim mještanima obratio je Vinko Tandara, pomoćnik ministra branitelja i zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha. Spomen ploču otkrili su roditelji poginulih branitelja, a vijence i svijeće podno spomenika postavili su predstavnici NK Mladost Pavlovci, delegacija općine Brestovac predvođena načelnikom Zdravkom Mandićem, delegacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Brestovca i Požege, delegacija HV predvođena zapovjednikom Vojarne 123. brigade pukovnikom Matom Tomaševićem i predstavnici nogometnih veterana. Spomen ploču blagoslovio je vlč. Saša Paveljak, župnik Župe sv. Ane iz Skenderovaca.

Otkrivanju spomen ploče prethodio je tradicionalni nogometni turnir veterana na kojemu su učestvovali NK Valis Aurea Požega, NK Rijeka Vitez i NK Gromovnik Žepče iz BiH.

Tekst/foto: Vladimir Protić