Subota, 22 Travanj 2017 13:42

1. Županijski sajam malih proizvođača i OPG-ova Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

UZ DAN POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA – Kao dio manifestacije uz obilježavanja Dana županije, na Trgu sv. Trojstva održan je i 1. Županijski sajam malih proizvođača i OPG-ova Požeško-slavonske županije. Ovo je ujedno i prilika da se pomogne upravo IMG 1901domaćim i malim proizvođačima, od hrane, suhomesnatih proizvoda, sireva, meda, pekmeza, džemova, kolača, suhog voća, bučinih ulja, do pića, vina, voćnih rakija, sokova od aronije i višnje. Sajam su odlično prihvatili naši OPG-i jer na taj način dolaze lakše do kupaca, pa je svoje proizvode izložilo 30-tak proizvođača.

Sajam su posjetili zamjenici župana Željko Jakopović i Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika grada Požega i kandidat za budućeg gradonačelnika Darko Puljašić te župan Alojz Tomašević, koji je sajam i svečano otvorio. Obišli su i sve štandove, degustirali proizvode i popričali s svim proizvođačima informirajući se o proizvodnji ali i teškoćama na koje nailaze mali proizvođači.

- Čestitam svima koji ste u ovo prohladno jutro, odmah sa svojih gospodarstava došli na sajam sa svojim proizvodima. Razmišljali ste još jutros da li je mraz učinio štete na svojim nasadima. Odvojili ste vrijeme da ovdje budete zajedno s nama, uoči mladog Uskrsa. Važno je da smo se okupili ovdje na 1. Županijskom sajmu, od Lipika do Čaglina, ovdje se nalaze proizvođači, koji svojim rukama, svojom vrijednošću, tradicijom i kulturom, ali i ljubavi za svoju grudu i obitelj. Siguran sam da će doći i veliki broj građana, kušati i probati vaše proizvode, ali i kupiti, jer sajmovi su mogućnost i priča. Može se pokazati što se proizvodi ali i tržiti. Ovakvi sajmovi malih proizvođača IMG 1934imaju budućnost, OPG-i žele ovakve sajmove, gdje si mogu priskrbiti i dio sredstava kroz prodaju svojih proizvoda. Sretan sam i ponosan što sam župan najljepše županije i s vama zajedno pružamo svima poruku, mi smo ostali, želimo ostati na svojim ognjištima – istakao je župan Tomašević, i pozvao sve posjetitelje da se družimo cijeli dan.

Svi proizvođači sa svojim štandovima dali su odličnu ocjenu sajmu i poželjeli da se takav sajam malih proizvođača održava svaki mjesec bar jedanput, na glavnom požeškom trgu, na koji bi se oni svakako odazivali. To im je prilika da prezentiraju svoju proizvodnju i svoje proizvode, jer nemaju sredstava za sustavni i stručni marketing, a svakako pospješuju svoju prodaju, jer na sajmu se i ovaj puta dobro prodavalo. Sajam su odlično prihvatili i Požežani, dobrom posjetom, ali i kupovinom domaće hrane kojoj se zna porijeklo, tu nedaleko grada su farme i OPG-i koji su ponudili domaću hranu.

Tekst/foto: Vladimir Protić