Četvrtak, 20 Travanj 2017 09:52

Proveli pet projekata i niz aktivnosti među dragovoljcima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA UHDDR GRADA POŽEGE -

POŽEGA - Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Požege održala je redovnu godišnju skupštinu u dvorani NK Croatia u Mihaljevcima. Gost na Skupštini je bila kutjevačka udruga i vijećnik grada Požege Miro Rašić, koji je pozdravio članove i dao podršku u njihovom radu.

U prošloj godini Udruga si je zacrtala ambiciozni program rada a proveli su i pet velikih projekata: Križni put branitelja, Obilježavanje Vojno-redarstvene akcije „Bljesak“, Organizacija noćnog malonogometnog turnira na igralištu Ciglane, Susreti dragovoljaca i branitelja Požege i Raba, sudjelovanje na sportskim susretima na Saboru UHDDR u Svetom Filipu i Jakovu. Već nekoliko godina sudjeluju i u manifestaciji „Požeški kotlić“ sa svojom ekipom a u te dane ugošćavaju i svoje prijatelje s Raba, pa je tako susret najavljen i za ovu godinu 1. svibnja. Predstavnici požeškog UHDDR-a sudjelovali su na susretima dragovoljaca u Belišću, Suhopolju, Čađavici, Svetoj Nedjelji. Svetom Đurđu, Đakovu i Slav. Brodu. Sudjelovali su u svim obilježavanjima državnih praznika, godišnjica na spomen obilježjima, polaganjima vijenaca na području Požeštine, ali i na obljetnici okupacije Vukovara. Bogato i dugačko izvješće o radu podnio je predsjednik Josip Pavunčec a Plan rada za naredno godišnje razdoblje iznio je tajnik Tomica Galović.

Uz stalnu potrebu jačanja zajedništva svih dragovoljaca koje udruga stavlja kao prvu točku plana, opsežan program iz prošle godine je ponovno planiran u aktivnosti. Prema gradu Požegi koji financira aktivnost udruge apliciraju sredstva za čak sedam projekata. Uz grad Požegu prošle godine financijski im je pomogla i općina Kaptol.

Tekst/foto: Vladimir Protić