Petak, 14 Travanj 2017 15:12

Za Požežane podijeljeno 1.000 porcija perkelta od soma i kajgane sa srimušem i tartufima

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEŠKI OBRTNICI POČASTILI GRAĐANE POŽEGE ZA VELIKI PETAK -

POŽEGA - Dugi dan Uskršnjeg sajma Turističke zajednice grada Požega, požeški obrtnici Udruženja obrtnika i Obrtnička komora Požega, organizirali su za Veliki petak i počastili građane posnim jelima. U pješačkoj zoni tako su predsjednik Obrtničke komore Ante Bilobrk, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenici župana Ferdinand Troha i Željko Jakopović, zamjenici gradonačelnika Požege, Darko Puljašić i Mario Pilon podijelili građanima 1.000 porcija perkelta od soma i kajganu sa srimušem i tartufima.
- Obrtnička komora evo već četvrti puta po našem obećanju za Veliki petak priprema posna jela i počasti građane Požege. Tako isto organiziramo i za Badnjak. Pripremili smo tisuću porcija – istakao je predsjednik Bilobrk.
Župan Tomašević je i osobno posluživao porcije posnih jela građanima uz čestitke za nadolazeći Uskrs: - Ova akcija je zapravo poveznica obrtnika i naših građana, i obrtnici na Veliki petak žele svojim sugrađanima pokloniti jedan posni obrok. Ova akcija je dokaz da naši obrtnici ne gledaju samo svoj posao već i žele sudjelovati u ovim aktivnostima, te su osigurali da i oni koji nisu mogli doći danas do ribe blaguju posni obrok. Građani su to dobro prihvatili, lijep je dan i mnogi šeću, a kako ističu, svi su zadovoljni s kvalitetom obroka. Danas je ovo i poseban specijalitet, jer u našem dijelu Slavonije nije baš često jelo, a evo priprema se od domaćeg, slavonskog soma.

Zamjenik požeškog gradonačelnika, ujedno i kandidat za budućeg gradonačelnika ispred HDZ-a koji je također posluživao posne obroke građanima je i Darko Puljašić: - Mi liokalna samouprava, moramo biti u službi male privrede, obrtnika, jer to nas može izvesti iz stanja u kojemu se sada nalazimo. Budućnost je u obrtu i gospodarstvu, a mi kao politika pokazujemo da smo uz njih i možemo pomoći. Ovo je jedna prekrasna akcija i okupilo se veliki broj građana. Mislim da ovo treba biti i češće i više jednog zajedništva.