Ponedjeljak, 10 Travanj 2017 19:21

Sudjelovale na radionicama Novigradskog proljeća

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TRI UČENICE ČAGLINSKE ŠKOLE NA DRŽAVNOJ SMOTRI DAROVITIH UČENIKA -

NOVIGRAD – Već 43 godine održava se smotra darovitih učenika pod nazivom ,,Novigradsko proljeće“ koja je počela s radom u Novalji na otoku Pagu, a od 1997. njeno održavanje premješteno je u Novigrad u Istri. 

Na njoj redovito sudjeluju daroviti učenici koji su se istakli u jezično-umjetničkom području, odnosno koji pišu i 20170402 084109objavljuju svoje radove, pjevaju, plešu, glume, imaju smisla za novinarstvo, osmišljavaju radijske emisije, izrađuju predmete za scenografiju, šiju kostime, slikaju i slično. I ove godine na smotri su sudjelovali učenici Osnovne škole Stjepana Radića iz Čaglina i to Maja Stanković u radionici pjevanja, Ivana Tušek u scenskoj radionici i Iva Vidmar u plesnoj radionici koje su 8 dana aktivno sudjelovale u svojim radionicama, družile se s ostalim darovitim učenicima iz cijele Hrvatske te na završnoj priredbi pokazale što su naučile.

- Ponosni smo, na naše skromne, pametne i darovite učenice te ćemo i ubuduće otkrivati darovite učenike, poticati ih da nastave raditi ono što im ide i što vole. Jer, bez obzira na svu udaljenost, prometnu, socijalnu i ekonomsku izoliranost, naši učenici su dokaz, kako se sve može, kada se ima jaka volja i upornost.

Od srca zahvaljujemo i načelniku Općine Čaglin gospodinu Daliboru Bardaču te županu gospodinu Alojzu Tomaševiću na financijskoj i moralnoj potpori. Vjerujemo da znate koliko nam to znači, jer bez obzira na nedovoljnu prometnu povezanost, ekonomsku i socijalnu situaciju, čaglinski učenici su dokaz kako se sve može, kada se želi i hoće - istaknula je pedagoginja škole, Ljiljana Đurđević, prof.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska