Petak, 07 Travanj 2017 21:13

Uspjeh požeških učenica tekstilne struke Obrtničke škole Požega s prvim i dva druga mjesta

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

VELIKOM MODNOM REVIJOM POBJEDNIKA ZAVRŠILI DANI ODJEĆE, OBUĆE I KOŽNE GALANTERIJE POŽEGA 2017. -

POŽEGA - Prepuna dvorana Glazbene škole Požega podržala je velikim aplauzima izlazak mladih manekenki koje su nosile nagrađene kolekcije svojih kolegica učenica, koje su se natjecale na 20. Danima odjeće, obuće i kožne galanterije Požega 2017. Natjecalo se deset strukovnih škola iz cijele Hrvatske za zanimanja krojač, modni tehničar, dizajner odjeće, dizajner tekstila, modni stilist, galanterist i obućar, u disciplinama krojač, modna kolekcija krojača, modni tehničar, dizajn odjeće, kolekcija modnog dizajna, te dizajn obuće i kožne galanterije. Učenici i mentori su pokazati svoja znanja iz dizajna i izrade odjeće, obuće i kožne galanterije, a sve na temu „Rubina“, neiscrpno vrelo inspiracije generacijama domaćeg življa koje je nosilo tu rubinu. Ta je tema mladima bilo pravo vrelo nadahnuća, rubina u mom ormaru. 

Iz svake kategorije nagrađena su po tri najbolja rada, na pozornicu su manekenke iznijele autorske radove koji su nagrađeni, a svi autori, mlade učenice strukovnih škola nagrađene su prigodnim i novčanim nagradama. – Obrtnička škola Požega ove godine je ponijela izniman uspjeh, osvojivši jedno prvo mjesto u kategoriji dizajna mladih tehničara i dva druga mjesta, za najboljeg krojača i izradu odjeće te za najbolju kolekciju krojača. Kvaliteta modela svih kolekcija je na visokoj razini, što su potvrdili i članovi ocjenjivačkog povjerenstva, da je kvaliteta iz godine u godinu sve bolja. To je i bio cilj ovog Državnog natjecanja, da se škole između sebe natječu, da vide što drugi rade, da se podižu u kvaliteti. Učenici su više nego pogodili temu Rubina u mom ormaru, modeli su više nego prekrasni. No ove godine je i nosivost modela iznimna, jer ovi modeli nisu samo za reviju, oni su svi prihvatljivi i za nošenje. Mladi su inspirirani rubinom napravili modele koji se njima sviđaju i žele ih nositi, a modeli mogu ući u današnju modu – istakla je Iva Šnajder, ravnateljica Obrtničke škole Požega i domaćin cijelog natjecanja.
U holu Glazbene škole postavljena je i izložba skica, slika dizajnirane odjeće, odjeće po kojoj su učenice dobivale inspiraciju, izrađenih dijelova odjeće, torbica, dijelova odjeće, obuće i kožne galanterije.

DISCIPLINA: KROJAČ

krojac sluzbenoDISCIPLINA: MODNA KOLEKCIJA KROJAČA

Mod kol krojačiDISCIPLINA: MODNI TEHNIČAR

Modni tehničarDISCIPLINA: DIZAJN ODJEĆE

dizajn sluzbenoDISCIPLINA: KOLEKCIJA MODNOG DIZAJNA

sluzbeno kolekcijamodnogdizajnaDISCIPLINA: DIZAJN OBUĆE I KOŽNE GALANTERIJE

Diz obuc koz gal