Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 05 Travanj 2017 18:31

Poklon bon od 3.000 kuna dobila Martina Abramović za nepušenje

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZAVRŠIO NATJEČAJ „PUŠENJE ODBACI, LOVU NABACI“ -

POŽEGA - Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije i treću je godine za redom raspisao javni natječaj: "Pušenje odbaci, lovu nabaci" za stanovnike županije koji su se mogli okušati u prestanku pušenja. Cilj natječaja bio je potaknuti pušače na prestanak pušenja i time promovirati zdrave životne IMG 4724odabire, te pobjednika natječaja, koji udovolji uvjetima, nagraditi poklon bonom u vrijednosti od 3.000,00 kn u trgovini Alles, uz još 9 nagrada od 750,00 kn poklon bona u trgovačkom centru KTC-a.

- Krenuli smo prve godine sa jednom nagradom, druge godine sa tri nagrade, a ove godine smo ipak digli malo ljestvicu, tako da imamo ukupno deset nagrada, jednu glavnu i devet utješnih nagrada. S ovim natječajem cilj nam je potaknuti vas na zdrave stilove života da se ipak te „pošasti“ odbacite i nastavite dalje disati punim plućima, a i da to prenesete na svoje prijatelje u krugu s kojima se družite i da budete jedna karika u našem društvu kako bi prezentirali zdrave stilove života. Ukupan broj prijavljenih kandidata se diže iz godine što znači da smo na neki način pogodili s ovim natječajem i mislim da smo jedinstveni u Republici Hrvatskoj da se svake godine na području naše županije održava ovakav natječaj – istakao je Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

 IMG 4732- Treću godinu za redom i moram priznati do sada je dvorana popunjena do kraja što mi je jako drago. Iza vas je mjesec dana bez pušenja za koje samo vi znate koliko su teški bili, znate da ste odradili dobru stvar i dobar posao. Imali smo 36 prijavljenih kandidata ove godine što je manje nego prošle godine, no vas 26 je ustrajalo i ne pušilo mjesec dana što ako gledamo statistiku to je veći broj vas koji su uspjeli izdržati mjesec dana bez pušenja nego prethodnih godina. Svi vi znate da je do trajnog prestanka pušenja dug i trnovit put no nemojte se s time opterećivati, uživajte u ovome sada i svome nepušačkom stanju i nastojite ga dan po dan tjedan po tjedan produljiti – rekla je koordinatorica akcije dr. med. Jasmina Kovačević, spec. javnog zdravstva.

Sretna dobitnica u javnom izvlačenju je 20-godišnja Martina Abramović iz Pleternice studentica Veleučilišta u Požegi, koja nažalost nije mogla prisustvovati izvlačenju pa je umjesto nje nagradu sa oduševljenjem primila starija sestra Nikolina Abramović. – Stvarno IMG 4744ne mogu vjerovati da su mene izvukli, osjećaj je odličan. Nekada me vuklo da uzmem ponovno cigaretu u ruke, ali onda počnem nešto grickati, razmišljati o nečemu drugome i zaboravim na cigaretu. Počela sam se baviti i sportom tako da mi je i to pomoglo da konačno odbacim cigaretu, a imam i više novaca u džepu – rekla nam je u SMS-u dobitnica nagrade Martina Abramović.

Dobitnici 750 kuna poklon bona u trgovačkom centru KTC-a su Dajana Obradović iz Kutjeva, Dražen Bilman iz Kaptola, Marija Šajer, Helena Šajer, Mario Skorić, Elvin Redžepović, Romano Garić, Krunoslav Resanović te Nenad Marić svi Požega.

Tekst/foto: A. Protić

Galerija slika