Srijeda, 29 Ožujak 2017 10:08

Ponovno za predsjednika izabran Radovan Rotar, a zapovjednika Dragutin Žnidarec

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

125. REDOVNA I IZBORNA SJEDNICA DVD PLETERNICA -

PLETERNICA - Dobrovoljno vatrogasno društvo Pleternica održalo je 125. redovnu i izbornu godišnju skupštinu na kojoj je za čelništvo ponovno izabralo dotadašnje rukovodstvo. Tako je za predsjednika ponovno potvrđen Radovan Rotar, za zapovjednika Dragutin Žnidarec, a i ostalim dužnosnicima su produženi mandati za četiri godine.

IMG 0225Prošle godine DVD Pleternica imao je 189 intervencija od čega 134 raznih tehničkih intervencija, što vatrogasce sve više postavlja kao neophodne i u druge sfere zaštite i spašavanja, u prometu, poplavama, i ostalim slučajevima gdje su ugroženi ljudski životi i materijalna dobra. Ukupno su na požare izlazili 17 puta, od čega 11 puta na stambenim, građevinskim i gospodarskim objektima a 5 puta na požare otvorenog prostora.

- Sve intervencije su odrađene stručno i sigurno te u zadanim vremenskim rokovima aktiviranja. U posljednjih nekoliko godina bilježimo smanjenje požara otvorenog prostora ali i povećanje raznih tehničkih intervencija, posebice u prometu – istakao je zapovjednik Dragutin Žnidarec podnoseći izvješće o operativnom radu vatrogasne postrojbe.

Za izvršujuće vatrogasce protekle godine nabavljala se osobna zaštitna oprema, nabavljali zajednički zaštitni uređaji i opreme koja je nedostajala za intervencije.

IMG 0228- Uz nabavku opreme u protekloj godini se nastavilo s nabavkom vatrogasnih vozila i to u dogovoru s donatorima, Vladom pokrajine Tirol. Tako je u kolovozu dovezeno navalno vatrogasno vozilo Mercedes 1522, a u studenom hidraulična auto ljestva Mercedes 814 dužine 18 m. Vozila jesu starija po godištima ali izvrsno održavana, te potpuno ispravna i izvrsnih kvaliteta, što su već i dokazala na intervencijama. Isto tako u protekloj godini iz donacije došao je polovni agregat za struju 2 kW, te u više navrata razna osobna vatrogasna oprema – dodao je zapovjednik Žnidarec.

DVD Pleternica sudjeluje tijekom godine i na svim aktivnostima i manifestacijama grada Pleternice, a radili su na preventivnim i promidžbenim aktivnostima u mjesecu zaštite od požara i općenito vatrogastva. Sudjelovali su na združenoj vatrogasnoj vježbi svih vatrogasnih snaga Požeštine u Kaptolu, natjecali se na Državnom vatrogasnom natjecanju u Puli, a sudjelovali su i na svim aktivnostima koje su organizirali vatrogasne zajednice Požeštine i Požeško-slavonske županije. Znatno su ubrzane i olakšane intervencije od kada je u Pleternici IMG 0232stacionirana i Javna vatrogasna postrojba Požeško-slavonske županije, gdje postoji stalno dežurstvo vatrogasaca.

Kako ove godine DVD Pleternica posebnom svečanosti obilježava 125. godina postojanja i rada, na toj svečanoj akademiji bit će upriličena dodjela priznanja, vatrogasnog znamenja i zahvalnica.

Tekst/foto: Vladimir Protić