Utorak, 28 Ožujak 2017 12:12

Pomoć u skrbi oboljelima od Alzheimerove demencije i njihovim obiteljima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJENA 1. REGIONALNA KONFERENCIJA O ALZHEIMEROVOJ DEMENCIJI I OKRUGLI STOL -

POŽEGA – Najavljeno je održavanje 1. Regionalne konferencije o Alzheimerovoj demenciji koja će se održati u Požegi, Dvorana Gospodarske komore od 31. ožujka do 01. travnja. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom IMG 0421Ministarstva za demografiju i Požeško-slavonske županije u organizaciji Doma zdravlja Požega, Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, Palijativnog tima LiPa i Centra za socijalnu skrb Požega.

- Prva regionalna konferencija o Alzheimerovoj demenciji obuhvatit će pitanja čije odgovore tražimo u ordinaciji, centrima socijalne skrbi, te pitanja s kojima se susreću nositelji naših javno-zdravstvenih politika te dati preporuke obiteljskim skrbnicima i profesionalnim njegovateljima osoba s demencijom. Alzheimer je ovdje, svuda oko nas, kojega se stidimo, prikrivamo i mislimo da na se to ne može desiti. Sutra ćemo i svi mi biti stariji i oboljeti od Alzheimera. Požeški Dom zdravlja se može pohvaliti da ima dva tima za palijativnu skrb, koji brinu za pacijente koji ne moraju biti u bolnici, nego kod svojih obitelji – istakao je ravnatelj Doma zdravlja Darko Puljašić najavljujući i ostale događaje uz konferenciju. 

Već 30. travnja od 19 sati održat će se Alzheimer caffe u Restoranu Vila Stanišić, a ujedno i promocija knjige „Pouke o čovječnosti – spašavanje psihijatrijskih bolesnika u Domovinskom IMG 0425ratu“ urednika prof. dr. sc. Veljka Đorđevića, uz kojega će knjigu predstaviti i doc. dr. sc Marijana Braš.

Održat će se i Okrugli stol pod nazivom „Pomoć u skrbi oboljelima od Alzheimerove demencije i njihovim obiteljima, na kojem će sudjelovati i članovi obitelji oboljelih osoba i zajedno raspravljati o najvažnijim pitanjima s kojima se susreću u radu. Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević potpisat će Globalnu povelju o Alzheimerovoj demenciji.

Tekst/foto: Vladimir Protić