Nedjelja, 26 Ožujak 2017 11:52

Pobjednicima uručeni pozivi za sudjelovanje na 4. požeškoj Sarmijadi

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ODRŽANA SARMIJADA I PROVIJADA U NOVOJ GRADIŠCI -

NOVA GRADIŠKA – Ovog vikenda održana je sedma, tradicionalna Sarmijada i provijada u Novoj Gradišci, manifestacija koja čuva tradicijsku gastronomiju i želi promovirati svoj kraj i kroz jednu takvu turističku priču. Organizatori, Udruga čuvara pučke kulturne baštine “Tkanica“ i Restoran „Slavonski biser“ okupili su 9 ekipa, i tri ekipe Srednjih strukovnih škola kuhara, koje su pokazale svoje umijeća pripremanja sarme. 

Najbolju sarmu po ocjeni žirija pripremile su članice Pjevačke skupine „Tkanica“ Nova Gradiška, dok su vrsni majstori prove ekipa KUD-a „Mala“, zatim „SMS“ iz Slavonskog Broda, a treće mjesto zauzele su „Žiriće“, ekipa Udruge udovica hrvatskih branitelja DR.

Najbolji majstori prove koja se jela uz sarmu, bila je ekipa KUD-a „Mala“ iz Nove Gradiške, drugi su bili Folklorni ansambl mladih Nova Gradiška., a treći ekipa Etno fletno iz Samobora.

Na priredbi je svim sudionicima promovirana požeška 4. Sarmijada i pobjednici pozvani na sudjelovanje u Požegu, što su posebno Gradišćani rado prihvatili.

Tekst/foto: Vladimir Protić