Utorak, 21 Ožujak 2017 12:09

Na prijemu 28 beba rođenih u zadnjem kvartalu prošle godine

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

TRADICIONALNI PRIJEM NOVOROĐENIH BEBA U GRADU PLETERNICA - 
GRAD PLETERNICA JE PRIJAŠNJIH GODINA UVIJEK IMAO PREKO 100 ROĐENE DJECE, A PROŠLE GODINE SAMO 93 BEBE 

PLETERNICA – Tradicionalan prijem i nagrađivanje novorođenih beba nastavio se i ove godine, prvim prijemom djece i njihovih roditelja s područja grada Pleternice. Svečani prijem održan je u Dječjem vrtiću Tratinčica, novom, tri godine starom vrtiću, koji će upravo ovih dana pokrenuti i petu jasličku skupinu. Upravo ova djeca njih 28, rođenih u posljednjem kvartalu 2016. godine su upravo kandidati za popunjavanje nove jasličke skupine. Za sada u pleterničkom dječjem vrtiću boravi stotinjak djece u tri skupine od 3 do 6 godina, jednoj a uskoro i drugoj jasličkoj skupini od jedne do 3 godine života, a u vrtiću i predškolski odgoj pohađa 100-njak djece koja ove godine kreću u osnovnu školu.

Svojim novim budućim kolegama, vrtička djeca priredila su malu priredbu s pjesmicama i plesom. Bili su posebno uzbuđeni, jer „nastupamo pred bebama“ važno su najavili svoj izlazak na podij. Roditelje najmlađih stanovnika grada Pleternice pozdravila je njihova gradonačelnica Antonija Jozić. – Na ovom tradicionalnom prijemu u našem gradu roditeljima dodjeljujemo i potporu od 1.000 kn za svako novorođeno dijete. Neki roditelji su mi već poznati, a s ponekima se vidim ovdje prvi puta. Vama i vašoj djeci želim puno zdravlja, obilje sreće i neka svi zajedno provedete sretno njihovo djetinjstvo. Ono što grad čini je upravo to da bi to djetinjstvo bilo sretno i bezbrižno. Tu je evo novi dječji vrtić, dječja igrališta, uređene osnovne škole, sportski tereni, a vidi se puni napredak za cijele obitelji – istakla je gradonačelnica Jozić, uručujući majkama ružu a djeci šarene balone.

Prijemu su nazočili: Beata Abramović kći Jelene i Maria iz Pleternice, Mia Bogunović kći Maje i Danijela iz Pleternice, David Bošnjak sin Kristine i Josipa iz Srednjeg Sela, Nika Božić kći Mateje i Karla iz Pleternice, Sara Bunčić kći Danijele i Željka iz Kadanovaca, Stjepan Capan sin Brankice i Željka iz Pleternice, Iva Crnolatac kći Blagice i Ivana iz Pleternice, Ivano Crnolatac sin Blagice i Ivana iz Pleternice, Leon Fridrih sin Andreje i Krune iz Resnika, Lucija Glibo kći Renate i Ivana iz Buka, Adam Hnatešin sin Andreje i Zvonimira iz Frkljevaca, Petar Ivanika sin Ivane i Ivice iz Srednjeg Sela, Lucija Jelić kći Kristine iz Gradca, Rahela Jugović kći Martine i Vinka iz Brodskog Drenovca, Nela Kovaljski kći Nine i Mate iz Frkljevaca, Leo Kožumanac sin Nikoline i Ivana iz Pleternice, Leo Kusetić sin Marije i Emanuela iz Gradca, Bernarda Marijanović kći Silvije i Zorana iz Pleternice, Mihael Mikić sin Barbare i Vinka iz Bučja, Mia Miličević kći Kristine i Krunoslava iz Blacka, Filip Murar sin Julijane i Pavla iz Kuzmice, Patrik Peić sin Marije i Tomislava iz Sulkovaca, Lovro Raguž sin Milice i Nikole iz Gradca, Matej Rožman sin Gordane i Josipa iz Gradca, Leonarda Totaj kći Dijane i Ardijana iz Pleternice, Noar Totaj sin Dijane i Ardijana iz Pleternice, Eliana Lipohar Aleksić kći Veronike i Milana iz Buka, Mia Vido kći Marije i Josipa iz Gradca.