Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017 10:54

Za novog predsjednika izabran Dražen Kovačević

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

61. IZVJEŠTAJNO-IZBORNA SKUPŠTINA DVD IVANDOL -

IVANDOL - Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivandol održalo je 61. izvještajno-izbornu skupštinu. DVD Ivandol je prošle godine obilježio 60. godina rada i postojanja te su u toj prilici dobili novouređeni dom i navalno vozilo. Vatrogasci Ivandola se mogu pohvaliti sa svojim radom na prevenciji od požara, tako da u 2016. godini zabilježili tek jedan požar na objektu, nekoliko manjih požara otvorenog prostora te nekoliko intervencija zbog vode. Nakon 8 mandata i 32 godine kao predsjednik društva Ivan Tomić se razriješio dužnosti, a novi predsjednik je postao dosadašnji zapovjednik Dražen Kovačević. - Za mene ovo nije bio samo posao vatrogasca već i želja za napretkom našeg divnog malog mjesta, ali i dalje ću se zalagati i dati sve od sebe da pomognem našem društvu da se i dalje razvija što više i što bolje jer mi to svojim radom i zalaganjem zaslužujemo - rekao je Ivan Tomić.

Za novog zapovjednika izabran je Tomislav Tomić, a zapovjednik mladeži je Zvonko Valešić. Predsjednik Vatrogasne zajednice županije Željko Petrović svečano je uručio plaketu za počasnog predsjednika koju dodjeljuje DVD Ivandol bivšem predsjedniku Ivanu Tomiću. - Čestitam starom rukovodstvu na dosadašnjim rezultatima koji su doista veliki, ako se sjećate kako smo startali u kakvom domu i s kakvom opremom, da bi evo završili svoj mandat s jednim od ljepših domova u županiji i novom navalnom vozilom - rekao je Željko Petrović predsjednik VZŽ. 

Uz brojne goste iz susjednih DVD-a nazočni skupštini su bili i zamjenik Župana Željko Jakopović, predsjednik općinskog vijeća općine Brestovac Tomo Vrhovac, Šimun Miletić i Franjo Rehak iz DVD Požege, Drago Tus-Sedlar iz DVD Brestovac.

DVD Ivandol se također može pohvaliti sa svojom mladeži koja je vrlo aktivna i ostvaruje odlične rezultate na općinskim i županijskim vatrogasnim natjecanjima, te su na ovoj skupštini pročitali i svoje izviješće o radu za proteklu godinu. - Treba istaknuti kako smo mi budućnost svakog DVD-a pa tako i DVD Ivandol jer smo od početka uvijek bili prijatelji ukupnog rada. Bez nas sigurno ne bi mogla proći niti jedna vatrogasna aktivnost, a to potvrđuje naša puna opredijeljenost za humani vatrogasni poziv. To je da su naši stariji članovi bili nositelji aktivnosti, a li u svakom trenutku smo im i mi pomagali. Iako smo mali, slabašni u svakom pogledu manje snažni uvijek smo se zajedno s našim starijim vatrogascima nalazili u svakoj intervenciji, spomenimo samo prije neku godinu poplave kad su operativci DVD Ivandol pružali potrebnu pomoć i skrb za stradale, posebno u Pavlovcima. Nismo bili na prvoj crti ali smo u kasnijoj fazi pomoći priskočili našim starijim vatrogascima, tako što smo prikupljali materijalna i novčana sredstva za pomoć - rekao je čitajući izvješće mladeži Danijel Kovačević.

Tekst/foto: Vanja Protić

Galerija slika