Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 16 Ožujak 2017 09:25

Održana redovna izvještajna skupština PD „Psunj“ Pakrac

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

USPJEŠNO I KVALITETNO ORGANIZIRALI DANE HRVATSKIH PLANINARA -

PAKRAC - Prošlog vikenda članovi planinarskog društva „Psunj“ – Pakrac održali su redovnu skupštinu u svom planinarskom domu Omanovac. 

IMG 0607Planininari „Psunja“ su posebno izdvojili dvije stvari iz bogate aktivnosti 2016. god. a to su kvalitetno odrađena organizacija Dana hrvatskih planinara održanom 24. – 26. lipnja na Omanovcu te otvaranje Planinarskog puta Psunjem. 

Svoja su redovna izvješća podnijeli voditelji sekcija Stevo Nagy koji je prisutne upoznao s radom visokogoranske sekcije, dok je Žarko Roček izdvojio najvažnije aktivnosti sekcije za markaciju, pri tome naglasivši podatak da su 22 člana društva kroz ovu sekciju odradila čak 1084 volonterska sata. Financijski dio prezentirala je blagajnica Dragica Širac i u kratkim crtama pojasnila prihode i rashode društva koji se kreću u visini od šesdesetak tisuća kuna, dok je Zoran Milaković, predsjednik PD Psunj, predstavio okvirni plan rada za narednu godinu začinjen brojnim izletima, pohodima, ali i čestim radnim akcijama. 

gradonačelnicaOsim standardnih planinarskih aktivnosti i izleta koje je u Power pointu prezentirao Borislav Černi iz Sekcije za izlete i propagandu, 2016. godina bila je bogata i raznim volonterskim akcijama pojačanog obima upravo zbog Dana hrvatskih planinara. Ova najveća planinarska smotra u Hrvatskoj iskorištena je za uređenje okoliša doma pa je u suradnji s Gradom Pakracom i tvrtkom Amić transporti nasipan i uređen pristupni put te parking u podnožju doma. Skupštini su nazočili brojni gosti i prijatelji pakračkih planinara koji su uputili čestitke na učinjenom te poželjeli da se i u budućem radu ništa značajnije ne promjeni.

- Čestitam vam na vrhunski odrađenom poslu oko organizacije Dana hrvatskih planinara kroz koji ste ujedno promovirali i naš grad. Još jednom ste potvrdili da ste ekipa na koju se možemo osloniti i koja će odraditi one najzahtjevnije zadaće, sve to uz osmjeh i optimizam na kojem vam pomalo i zavidim – istaknula je Anamarija Blažević, pakračka gradonačelnica. Uručene su Zahvalnice svima koji su doprinjeli na bilo koji način u organizaciji manifestacije Dani hrvatskih planinara te je skupština je završila prigodnim domjenkom i druženjem planinara.

Tekst/foto: G. Vukić