Ispiši ovu stranicu
Utorak, 14 Ožujak 2017 11:44

Članovi ove aktivne udruge popratili čak 76 događanja i manifestacija

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

REDOVNA I IZBORNA SKUPŠTINA KONJOGOJSTVENE UDRUGE VALLIS AUREA POŽEGA -

MIHALJEVCI – Jedna od najaktivnijih udruga s područja grada Požege je svakako Konjogojstvena udruga „Vallis aurea“, koja okuplja vlasnike ali još više prave zaljubljenike i uzgajivače konja. Udruga okuplja 28 članova, koji u uzgoju imaju čak 93 konja, od čega najviše pasmine hrvatskog hladnokrvnjaka, 64 uzgojna primjerka, a imaju i ostalih pasmina, sve do ponosnih lipicanaca, ali i arapskih konja. Svi članovi udruge su aktivni i nazočni na brojnim događanjima, priredbama i manifestacijama, tako su se prošle godine sa svojim konjima, kao jahači, ili zapregama s konjima u paru pojavili službeno 76 puta. Udruga ima i svoju manifestaciju, a to su „Zlatne grive Zlatne doline“, izložba konja, natjecanje najboljih primjeraka, vožnja zaprega u parkuru, vuča klada i ostala sportska natjecanja, koja će se ove godine početkom lipnja održati po 10. jubilarni puta i Revijalna utakmica u vožnji zaprega po 14. puta.

Osim ove vlastite manifestacije članovi udruge odlaze redovno na smotre i natjecanja drugih konjogojskih udruga širom Hrvatske, ali i na poljoprivredne sajmove, smotre i izbore najljepših konja i dr. Sve to, kao i prijašnje tri godine izvršili su sa zaista skromnim sredstvima, jer imaju podršku samo nekih općina i gradova. Godišnji proračun im je tek 14 tisuća kuna, na čemu moraju zahvaliti nekim sponzorima i ostalo vlastitim sredstvima članova udruge. Na svim uspjesima i aktivnostima koje su proveli u prošloj godini čestitali su im predstavnici nekoliko konjogojskih udruga, od Pleternice, Čađavice, Vrbovca, Križevaca, Županje, Slav. Broda, Rušćice, ali i gosti, saborski zastupnik Zdravko Ronko, dr. sc. Marijan Cesarik, predsjednik Središnjeg Saveza uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, Mirko Majsec, predsjednika Središnjeg Saveza uzgajivača hrvatskog posavca, Zvonimir Raminac i dr.

Izabrano je i novo, staro rukovodstvo, Damir Pavković, za predsjednika udruge, Mario Kuba za dopredsjednika i Igor Del Vechio za tajnika kluba, usvojen vrlo ambiciozni plan rada za 2017. godinu uz skromna financijska sredstva. Udruga je primila u svoje članstvo i dva nova člana, Vlado Stanković iz Baničevca i Milorad Grgić iz Poljanske. U nastavku skupštine koja se održavala u prostorijama NK Croatia Mihaljevci uslijedio je svečani ručak i druženje članova i gostiju, ljubitelja konja.

Tekst/foto: Vladimir Protić

Galerija slika