Petak, 10 Ožujak 2017 11:38

Za predsjednicu ponovo izabrana Kata Holjevac

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE ANTIFAŠISTIČKIH BORACA I ANTIFAŠISTA POŽEGA

POŽEGA – Udruga antifašističkih boraca i antifašista Požege na godišnjoj izbornoj skupštini prihvatila je sva izvješća o radu i financijama, te izabrano novo Predsjedništvo udruge. Na prvoj sjednici tog tijela za predsjednicu je ponovo izabrana Kata Holjevac, potpredsjednika Milan Radović, te tajnika Kazimir Semunović.

-Imamo 90 članova od kojih su dvije živući partizani, članstvo je starija populacija, nemamo dovoljno  razumijevanja sredine za aktivnosti udruge i očuvanje tekovina Drugog svjetskog rata, imali smo više posjeta značajnim povijesnim mjestima, obnovili obilježje na Sjenjaku iznad Požege itd. - rekla je podnoseći izvješće o radu predsjednica Holjevac i dodala da su članovi na akcijama dali blizu 6500 dobrovoljnih radnih sati.

Rad skupa pozdravili su Stjepan Šafran izaslanik Saveza antifašističkih boraca Hrvatske istakavši širenje govora mržnje, te da većinski narod treba štiti svoje cvijeće, a to su manjine, zatim su pozdravne riječi uputili Vlado Bušić, predsjednik Socijalističke radničke partije Hrvatske i Nikola Ivanović, predsjednik SDSS Požeško-slavonske županije. Istaknuto je da se antifašizam protivi svemu što ugrožava demokratsko društvu u našoj zemlji.

-Vaša djela o vama najbolje govore i to su vam najveće zasluge jer se prepoznaju brojne aktivnosti- naglasio je zamjenik požeško-slavonskog župana Miroslav Grozdanić.

Donijet je program rada za ovu godinu koji obuhvaća nastavak obilježavanja značajnih povijesnih datuma i obljetnica,  odlazak na značajna mjesta iz revolucije, te postavljanje obilježja uz spomen kosturnicu borcima Požeškog odreda u Kuzmici, dovršetak uređenja spomen grobišta u Sloboštini sa 1368 žrtava i drugo, a veći dio toga provest će vlastitim radom članova.

Nakon skupštine druženjem su obilježili Međunarodni dan žena kojom prigodom je stihove o ženama čitao Kazimir Semunović, dok je u glazbenom dijelu nastupili zabavna grupa „Osmijeh“ pod vodstvom Voje Milojevića.