Srijeda, 01 Ožujak 2017 09:58

Ugrini na čelu brestovačkih vatrogasaca

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO BRESTOVAC ODRŽALO IZBORNU SKUPŠTINU -

BRESTOVAC – Josipa Ugrina izabrali su Brestovački vatrogasci na godišnjoj skupštini za predsjednika, te izabrali novi Upravni odbor od 9 članova i druga tijela društva. Zamjenik predsjednika je Ivan Salopek, Dejan Gomerčić tajnik i zapovjednik DVD-a Alen Ugrin. Inače, DVD Brestovac 12 godina uspješno je vodio predsjednik Dragan Tus Sedlar.

Na skupštini je bilo riječi o onome što je učinjeno u prošloj te što će se raditi u ovoj godini. Tako je iz izvještaja vidljivo da je prošla godina bila uobičajena. Vatrogasci su intervenirali 104 puta. Od toga bila su 24 požara, 10 intervencija u prometu od čega u dvije sa smrtnim posljedicama. Brestovački vatrogasci su također ispumpavali bunare i podrume, prevozili pitku vodu stanovnicima općine, rušili stabla, a bilo je i dva rušenja gnijezda stršljena i pet vađenja mačaka iz bunara. Na akcije su se vatrogasci redovno odazivali. Brestovčani će biti još efikasniji jer su im darovana dva vatrogasna vozila iz ausrijske pokrajine Tirol. Riječ je o navalnom vozilu MAN zapremine dvije tisuća litara vode i tehničko vozilo Mercedes opremljeno alatima za sve vrste intervencija.

U narednom period pred Brestovčanima je veliki posao, obnova postojećeg i dogradnja novog vatrogasnog prostora. O tome je pozdravljajući rad skupštine govorio Jozo Buče, zamjenik načelnika općine Brestovac. Budući Vatrogasni dom koštat će oko 6,1 milijuna kuna, a većinom će biti financiran iz EU fondova. Nosioc projekta je DVD Brestovac. Zamjenik načelnika Buče je pohvalio rad prethodnog rukovodstva, a posebno predsjednika Dragana Tusa.

Zvonko Jurić, predstavnik Vatrogasne zajednice županije, govorio je o problemu stagnacije i pokušaja gašenja rada vatrogasaca u manjim seoskim sredinama pogotovo sada kada na rad u inozemstvo odlaze brojni mladi. Jurić se založio za očuvanje rada tih društava pogotovo što su vatrogasci nosioci gotovo svih aktivnosti u njihovim naseljima.

Rad skupštine su pozdravili i drugi predstavnici društvenog, političkog i vatrogasnog života brestovačke općine i požeške županije. Na kraju su dodijeljene diplome za vatrogasna zvanja, a zaslužnim članovima dodijeljena su priznanja.

Tekst/foto: A. Protić/D. Mirković