Utorak, 28 Veljača 2017 10:33

„Čoraka“ ove godine dignuli u zrak

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

TRADICIONALNE 10. PLETERNIČKE MAŠKARE -

PLETERNICA - Tradicionalne maškare u Pleternici su ove godine u organizaciji udruge Pleternički čoraci doživjele svoje 10. izdanje. Kako to obično biva odredili su svog gradonačelnika i dali mu zadatak da milom ili silom preuzme ključeve Grada. Na obostrano zadovoljstvo, gradočelnica Pleternice, Antonija Jozić je mirnim putem predala ključ.

Novi gradonačelnik je obećao brda i doline, ali je odmah jasno dao do znanja da ništa od toga neće ispuniti, međutim ipak je uveo neke nove promjene. Tako su ove godine odlučili da neće paliti "čoraka" kojeg su krivili za sve loše, nego su ga dignuli u zrak. 

Antonija Jozić je svom nasljedniku poželjela uspješan rad, ali uz opasku o kratkom trajanju njegovog mandata. - Ovo vam je predizborna godina, jako velika obećanja ste dali, ali kao i svake godine pobjegnete nakon 3 dana. Predlažem da ove godine ostanete malo duže pa nešto od toga i ispunite što ste nabrojali - poručila im je.

Uz krofne, kuhano vino i čaj velik broj posjetitelja je uživao u programu koje su pripremile udruge sudionici, ali i igrama kojima su se najviše veselili oni najmlađi.