Srijeda, 22 Veljača 2017 15:32

Dan ružičastih majica obilježen u OŠ Mladost Jakšić

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

JAKŠIĆ - Dana 22. veljače u OŠ Mladost Jakšić obilježen je Dan ružičastih majica. Voditeljica školskih preventivnih programa Marijana Matijević, u suradnji s kolegama i učenicima organizirala je niz predavanja i radionice za sve učenike škole. Ideja je bila da se uključe i sve područne škole tako da je radni dan započeo u PŠ Trapari i PŠ Rajsavac, a program se nastavio u matičnoj školi u Jakšiću, gdje su predavanja slušali učenici razredne i predmetne nastave. 

Teme su bile raznolike i prilagođene svim uzrastima učenika. Kako se ispričati i reći lijepe riječi na francuskom i njemačkom jeziku objasnila je Ivana Škrabal, prof. francuskog i njemačkog jezika u radionici "NEIN zur Gewalt " i "NON a la violence". Učenice 7. razreda, Rea Marković, Lucija Jurčak, Martina Grbeš, Barbara Rezo, Barbara Bošnjak i Katarina Prgomet su održale predavanja o vršnjačkom nasilju i prijateljstvu. "Izoliranje pojedinca", je naziv radionice koju je vodila Veronika Šakota, mag. prim. edu., "Cyberbullying, nasilje na internetu" , vodila je Marijana Matijević, mag. hist. i "Kreativno rješavanje sukoba", radionica je Marine Vidović, mag. prim. edu.

Učenici su podržali akciju noseći ružičaste majice, a učitelji su se uključili u akciju kupovinom ružičastih majica koje distribuira Centar za edukaciju i prevenciju nasilja.

Tekst: Vladimir Protić Foto: OŠ Mladost Jakšić