Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 20 Veljača 2017 12:30

Za predsjednika izabran Antun Emić, a zapovjednika Dragan Barukčić

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

114. REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA DVD RUŠEVO -

RUŠEVO - Jedno od starijih vatrogasnih društava na ovom području je upravo DVD Ruševo, koje je na svojoj 114. sjednici izabralo novo rukovodstvo. Za predsjednika je izabran Antun Emić, za zapovjednika Dragan Barukčić, a tajnik je Dominik Ribičić. Izabrano je i još šest članova Upravnog odbora i tri člana Nadzornog odbora.

- Prošle godine imali smo samo jednu intervenciju na požaru, a pripremali smo se i za državno natjecanje vatrogasne mladeži. Na kraju nismo sudjelovali, jer su nam stradale naše članice, pa nismo imali snage otići na natjecanje bez njih. Prošle godine smo imali dostatno sredstava za rad, 36 tisuća kuna koje nam osigurava i Općina Čaglin, a dio nepotrošenih sredstava od 18.000 od prošle godine prenijeli smo u ovu godinu. Ove godine očekuje nas uređenje vatrogasnog spremišta i zamjena krovne konstrukcije, uređenje sanitarnih prostorija u vatrogasnom domu, te pripreme za vatrogasno natjecanje mladeži, kojemu smo ove godine domaćini – istakao je predsjednik Emić, te pojasnio da su prije dvije godine od Vlade Tirola dobili navalno vozilo, te treba dodatno urediti vatrogasno spremište, za vatrogasni kombi za prijevoz vatrogasaca i vatrogasnu cisternu. Za izvršujuće vatrogasce posjeduju i potrebnu osobnu opremu. Društvo je u potpunosti opremljeno za djelovanje na svom području, a posebno su ponosni na svoja odjeljenja djece i vatrogasne mladeži.

Skupštini je nazočio načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač, koji u proračunu osigurava redovne dvanaestine svakog mjeseca za redovnu djelatnost, a pomaže im i u dodatnim aktivnostima.

Tekst/foto: Vladimir Protić

Galerija slika